Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles remodela i amplia el parc infantil del parc de la Draga

Els treballs han suposat una inversió d’uns 170.000 euros i el nou parc entrarà en funcionament en les properes setmanes

divendres 28 febrer 2020

L’Ajuntament de Banyoles ha completat les obres de remodelació i ampliació del parc infantil de la Draga, que s’ha renovat íntegrament. Els treballs han suposat una inversió d’uns 170.000 euros, que s’han finançat a través de les inversions financerament sostenibles del consistori. El parc s’obrirà al públic en els propers dies quan finalitzin els treballs de jardineria.

Durant els treballs s’han substituït tots els elements del parc, se n’ha ampliat l’extensió i s’hi han instal·lat nous elements. Un gran joc de troncs de fusta combinat, un per a infants més grans unit a un altre per a més petits, i una tirolina de 30 metres de longitud són ara els elements principals del parc. A més, s’hi ha instal·lat també un gronxador, una sorrera, dos balancins i un joc d’equilibri. Tots els elements del parc estan homologats.

Amb les obres s’ha modificat l’accés al parc, amb la formació d’una rampa, s’ha instal·lat una nova font i nous bancs i s’ha plantat també un nou arbrat i vegetació, així com s’ha col·locat un nou paviment que absorbeix impactes. En total, la zona d’esbarjo infantil té ara una extensió de 1.700 metres quadrats, 500 metres quadrats més que abans dels treballs.

El regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, ha explicat que “el parc requeria una renovació i hem apostat per remodelar-lo completament, ampliant-lo i instal·lant-hi nous elements que ens permeten ampliar la franja d’edat de nens i nenes que podran venir a jugar al parc”. Lluís Costabella ha recordat que la proposta parteix de les demandes dels nens i nenes participants al programa escolar ‘Banyoles ets tu!’ que demanaven jocs infantils per a infants de més edat.

Les obres de remodelació i ampliació del parc infantil de la Draga han suposat una inversió de 170.000 euros i s’han inclòs dins la partida d’inversions financerament sostenibles del consistori. Es preveu que el nou parc entri en funcionament en les properes setmanes, una vegada finalitzin els treballs de jardineria.