Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles redueix el límit de velocitat al nucli urbà

Es fixaran excepcions en determinades vies amb velocitats inferiors o superiors en funció de les vies. Els nous límits de velocitat entraran en vigor a partir d’avui dimarts

dimarts 11 maig 2021

L’Ajuntament de Banyoles redueix a partir d’avui dimarts el límit de velocitat a tot el nucli urbà. A partir d’ara, el límit serà de mitjana de 30 quilòmetres per hora i afectarà a tots els vehicles que circulin pel nucli urbà de la ciutat, tot i que hi haurà excepcions en determinades vies i zones tant en velocitat més alta com en velocitat més baixa.

Els nous límits de velocitat entren avui en vigor després que la Direcció General de Trànsit (DGT) acordés una nova normativa per reduir la velocitat a l’interior de les ciutats amb l’objectiu de reduir les morts per accidents de trànsit. Amb aquesta nova normativa es fixa el límit de 30 quilòmetres per hora a totes les vies del nucli urbà de Banyoles.

En aquest sentit, el regidor de Via Pública i Mobilitat, Lluís Costabella, ha explicat que “el canvi s’ha fet, d’acord amb la nova normativa de trànsit, reduint la velocitat mitjana a la ciutat per millorar la seguretat viària, sobretot per a vianants i ciclistes, però garantint també una circulació fluïda i adaptada a cada indret”. A més, Lluís Costabella ha remarcat que les noves limitacions “s’han consensuat amb la resta de grups municipals, a través de la Taula de Mobilitat”.

Amb aquesta nova normativa es fixa el límit de 30 quilòmetres per hora a totes les vies del nucli urbà de Banyoles. Quedaran fora d’aquesta nova normativa tots aquells eixos de la xarxa bàsica que creuen la ciutat per connectar amb municipis veïns. En aquest sentit, el límit de velocitat continuarà essent de 50 quilòmetres per hora a l’avinguda de la Farga i el passeig Mossèn Lluís Constans. I es fixarà un límit de 40 quilòmetres per hora al carrer de la Sardana (fins a la cruïlla amb el carrer Winthuysen), al carrer Llibertat, a l’avinguda Països Catalans, al passeig de la Puda i a la sortida de Banyoles cap a la C-66 al barri de Canaleta, després de la
rotonda amb el carrer Boi Juscafresa.

També hi haurà un límit específic de velocitat de 20 quilòmetres per hora a tot el Barri Vell i a l’entorn d’escoles com la Ronda Fortià i el Camí de l’Horta, d’entrada a l’escola de La Draga; al carrer Salvador Espriu, d’entrada a l’escola de Can Puig; al carrer Canat, d’entrada a l’escola Baldiri Reixac; o en alguns trams de la plaça de les Rodes i de la plaça del Carme. 

Al tractar-se d’un canvi de velocitat genèrica, només es col·locaran senyals informant dels nous límits on no es mantingui la velocitat de 30 km/h.