Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles presenta la campanya ‘Incivisme il·lustrat’ per promoure el civisme a la ciutat

La iniciativa pretén conscienciar la ciutadania perquè abandoni les conductes incíviques

dimecres 03 març 2021

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la campanya Incivisme il·lustrat amb l’objectiu de promoure el civisme a la ciutat. La iniciativa, que pretén sensibilitzar la ciutadania, retrata en to irònic les principals actituds incíviques que s’han detectat a la ciutat.

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha destacat que “en els darrers mesos s’ha detectat un increment de conductes incíviques a la ciutat” i ha afegit que “són actituds que aïlladament ja es produïen a Banyoles, però que darrerament han anat en augment i per aquest motiu s’ha impulsat aquesta campanya”. En aquest sentit, Lluís Costabella ha remarcat que “l’objectiu és que la ciutadania prengui consciència que aquestes actituds incíviques no les volem a Banyoles”.

Les defecacions de gossos a la via pública, passejar els gossos deslligats, el botellot en espais públics, circular amb excés de velocitat, el soroll dels vehicles i motocicletes, les bicicletes i els patinets elèctrics circulant per voreres o en direcció contrària o l’abandonament de trastos i andròmines a la via pública són algunes de les conductes que es denuncien a través de la campanya.

Incivisme il·lustrat, dissenyat per l’estudi Enserio de Banyoles, retrata en to irònic aquestes actituds incíviques, tant amb els personatges que escenifiquen les males actituds com amb els textos que acompanyen els dibuixos amb l’objectiu que l’incívic es reconegui en aquestes actituds que el ridiculitzen i el deixen en evidència davant la resta de la ciutadania.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Albert Tubert, ha explicat que “hem volgut fer una campanya en positiu, fugint només de la multa o de la persecució a través de la sanció fent complir les ordenances municipals”. “Una ciutat és un espai de convivència i conviure vol dir aprendre a respectar i aprendre també a respectar-nos a nosaltres mateixos i les actituds incíviques perjudiquen la nostra qualitat de vida”, ha remarcat Albert Tubert.

De la campanya Incivisme il·lustrat se’n farà difusió a través del web municipal i de les xarxes socials, se’n faran anuncis i se n’editarà un llibret que es distribuirà amb el proper número del butlletí municipal. A més, una part dels llibrets es distribuiran als centres educatius.