Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles obté el Segell Infoparticipa 2019

El guardó reconeix la qualitat de la transparència informativa de la pàgina web del consistori i del portal de transparència

divendres 10 juliol 2020

El Consell Certificador del Segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat el Segell Infoparticipa a l’Ajuntament de Banyoles per la transparència de la seva pàgina web (www.banyoles.cat) i del portal de transparència.

El consistori, amb un acompliment del 92% dels 48 indicadors que atorga el nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona, és un dels 113 municipis catalans que han obtingut el Segell, dels 947 avaluats. Els ítems avaluats són molt variats perquè fan referència a qüestions com les actes dels plens i de les juntes de govern, el pressupost, els contractes o les subvencions, entre altres.

La regidora de Participació i Comunicació, Clàudia Massó, s’ha mostrat satisfeta pel reconeixement i ha destacat que “seguirem treballant perquè la pàgina web sigui una eina útil i transparent per a la ciutadania”.

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012, en analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L'any 2013, el LPCCP va plantejar l'atorgament del Segell Infoparticipa i, per a tal fi, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l'equip, que està integrat per membres de l'associació catalana i de la federació de municipis, de l'oficina antifrau, del Col·legi de Periodistes, de l'Associació de Comunicació Pública i del
món acadèmic.

ACCÉS AL PORTA DE LA TRANSPARÈNCIA