Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles inicia dilluns la tercera i última fase de les obres per millorar el sanejament al carrer Llibertat

Aquesta setmana s’han completat els treballs de la segona fase, entre els carrers Canat i Rotes

divendres 25 juny 2021

L’Ajuntament de Banyoles iniciarà el proper dilluns la tercera i última fase de les obres de millora del sanejament del carrer Llibertat. En aquesta darrera part del projecte, els treballs se centraran en el tram del carrer que va del carrer de les Rotes al Camí de l’Horta. 

L’execució de les obres d’aquesta tercera i última fase s’iniciarà després que aquesta setmana han finalitzat els treballs de la segona fase, en el tram comprès entre els carrers Canat i Rotes. En aquesta tercera fase, i a banda de la construcció de nous col·lectors de desguàs i sanejament al carrer, els treballs suposaran també la construcció de noves escomeses per als habitatges, així com les connexions als edificis de la zona de Cal General. Amb aquesta instal·lació, les aigües brutes i les pluvials seran canalitzades per separat, en comptes de fer-ho per una única canalització com fins ara. A més es construiran nous embornals que connectaran al nou col·lector i un sobreeixidor d’emergència a l’encreuament del col·lector amb el rec Major o de la Figuera d’en Xo. Amb les obres, es renova també la xarxa d’aigua potable i la xarxa elèctrica, que se soterren, i es renova el ferm del carrer. 

Els treballs de millora del sanejament del carrer Llibertat estan pressupostats en 444.785,63 euros, dels quals més de la meitat es finançaran a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC) i la resta amb fons propis de l’Ajuntament. Les obres es van iniciar al febrer.

Afectacions viàries

Mentre durin les obres, i com en les anteriors fases, la circulació viària en aquest tram estarà restringida als veïns i als vehicles de càrrega i descàrrega. Els propietaris que disposin d’aparcaments amb entrada pel carrer Llibertat podran sortir amb els seus vehicles a primera hora del matí i tornar-hi al vespre, excepte quan s’executi l’escomesa de casa seva. 

Per facilitar l’aparcament als veïns afectats, l’Ajuntament ha habilitat un aparcament al carrer Josep Maria Bohigas, davant del Casal Cívic. Els propietaris que vulguin accedir-hi caldrà que sol·licitin a l’Ajuntament la targeta acreditativa.