Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles i la Fundació “la Caixa” renoven el compromís per fer front a la pobresa infantil

Es dona continuïtat al Programa CaixaProinfància que es va iniciar a Banyoles l’any 2019. Des de la seva implantació el programa ha pogut atendre a 137 infants de 57 famílies del municipi

dimarts 21 maig 2024

L’Ajuntament de Banyoles i la Fundació “la Caixa” han renovat el conveni del programa CaixaProinfància que se centra en donar atenció a les famílies amb infants de 0 a 18 anys en situació de vulnerabilitat. La continuïtat d’aquest programa permetrà seguir amb els serveis desenvolupats durant els darrers 5 anys.

Ester Busquets, regidora de Polítiques socials de l’Ajuntament de Banyoles valora molt positivament la continuïtat d’aquest programa destacant que “el programa CaixaPrinfància ens ajuda a cobrir de forma integral les necessitats de molts infants que, per qüestions econòmiques, no poden ser cobertes per les seves famílies”. En aquesta línia, la renovació del conveni farà que l’ajuntament percebi 81.686 euros, 11.000 més que en el darrer conveni.

El programa posa l’educació com eina clau per aconseguir trencar el cercle de la pobresa hereditària, per tal que els infants atesos puguin tenir les mateixes oportunitats de futur que aquells que no viuen en una situació de pobresa i exclusió social. En aquesta línia CaixaProinfància treballa en el reforç educatiu, l’oci i temps lliure, el suport educatiu familiar, l’atenció psicoterapèutica personal i familiar i la promoció de la salut.

Més d’un centenar d’infants i joves atesos durant el 2023

Des que el programa va entrar en vigor l’any 2019 a Banyoles s’ha aconseguit arribar a 137 nens i nenes de 57 famílies amb una inversió acumulada de més de 200.000 euros. En el darrer curs aquesta xifra ha estat de 109 infants de 50 famílies.

El programa CaixaProinfància es gestiona a través de Fundació Heka amb coordinació amb l’Àrea de Serveis Socials, Acció Comunitària, Polítiques d’igualtat i salut de l’Ajuntament de Banyoles. L’objectiu del programa també és enxarxar les diferents entitats actuants en el territori, és per aquest motiu que la prestació dels serveis va a càrrec de Suara, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Càrites Diocesana de Girona i la mateixa Fundació Heka.