Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles aprova el Pla d’Igualtat Municipal

El ple de l’Ajuntament de Banyoles ha aprovat aquest vespre per unanimitat de tots els grups municipals el Pla d’Igualtat del consistori. El document, que tindrà una vigència per a quatre anys fins al 2023, preveu diferents accions per generar mesures que afavoreixin una participació equilibrada entre homes i dones als llocs de treball del consistori.

dimarts 01 octubre 2019

El Pla d’Igualtat és fruit del treball que en els darrers mesos s’ha portat a terme a nivell de l'Ajuntament. En una primera fase, s’ha elaborat una diagnosi que avalua la situació del consistori a nivell de polítiques de gènere. En aquest sentit, i segons ha explicat el primer tinent d’alcalde del consistori, Jordi Congost, “a nivell dels treballadors, en el global de la plantilla de l’Ajuntament, ja estem complint amb les polítiques de gènere” i ha explicat que, del total de la plantilla de treballadors municipals, amb 156 persones, 75 són dones i 81, homes, és a dir, un 52%, homes i un 48%, dones.

Aquestes xifres, però, varien en altres àrees més concretes de l’organització municipal, com són seguretat pública, amb un 93% d’homes davant un 7% de dones, o de serveis econòmics, amb un 86% de dones per un 14% d’homes. Jordi Congost ha destacat que “en aquests casos, ens costa complir amb l’equitat entre homes i dones per qüestions que segurament ens toquen més estructuralment com a societat”.

A banda de la diagnosi, el pla desgrana accions més específiques com crear una comissió de seguiment que vetlli pel compliment del Pla d’Igualtat, promoure una campanya de sensibilització que impulsi la coresponsabilitat entre homes i dones en la cura dels fills, facilitar que els permisos de paternitat i maternitat siguin coberts amb interinatges o treballar amb la perspectiva de gènere als plecs de clàusules de contractació de serveis i obres.  

Pla d'igualtat intern de l'Ajuntament de Banyoles