Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles aporta 40.000€ per promoure el comerç local

L’Associació Banyoles Comerç i Turisme repartirà 2.000 vals de 20 euros de descompte per incentivar les compres

divendres 12 novembre 2021

L’Ajuntament de Banyoles ha fet una aportació de 40.000 euros a l’Associació Banyoles Comerç i Turisme amb l’objectiu de promoure les compres al comerç local. Fruit d’aquesta aportació, l’entitat farà una campanya repartint 2.000 vals de consum local de 20 euros de descompte cadascun per incentivar les compres davant l’inici de les vendes per la campanya de Nadal i Reis. La campanya s’iniciarà el proper dissabte 20 de novembre i s’allargarà fins a finals d’any. 

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que aquesta aportació econòmica extraordinària a l’Associació Banyoles Comerç i Turisme s’inscriu en la línia de dinamització del comerç de proximitat de l’Ajuntament. En aquest sentit, Miquel Noguer ha recordat que, des de l’esclat de la pandèmia, l’Ajuntament ha impulsat diferents accions per donar suport al comerç local per exemple amb ajudes directes al comerç afectat per períodes de tancament o amb la bonificació de taxes per als establiments de restauració per a l’ocupació de via pública de taules i cadires.

L’alcalde ha destacat que “amb aquesta aportació i, a través de la campanya que farà l’associació, busquem un efecte de revitalització perquè aquests 40.000 euros repercutiran en unes vendes de com a mínim 80.000 euros al comerç local aquest any, i d’un mínim de 120.000 euros l’any 2022, amb els 60.000 euros que preveiem aportar-hi l’any vinent”. 

Miquel Noguer ha remarcat que “amb aquesta aportació esperem revitalitzar el comerç local, però també ajudant a incentivar el consum de les famílies”. Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica Anna Tarafa ha explicat que “a més de l’aportació econòmica, l’Ajuntament cedeix un espai a l’aplicació mòbil APP Banyoles perquè en aquesta ocasió els vals són digitals i només es poden obtenir a través de l’aplicació”.

Vals de consum local de 20 euros

A la campanya hi poden participar tots els veïns i veïnes de Banyoles de més de 16 anys. Es repartiran 2.000 vals de consum per gastar als establiments comercials de la ciutat. Per obtenir el val, caldrà que el ciutadà es descarregui l’aplicació mòbil de l’Ajuntament de Banyoles i es registri amb el seu DNI. Automàticament rebrà el val de consum de 20 euros que podrà gastar en qualsevol dels establiments comercials de la ciutat que participin a la campanya, siguin o no membres de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. Per utilitzar l’import del val, caldrà que el client faci una compra de, com a mínim, el doble de l’import del val, és a dir, de 40 euros i s’identifiqui amb el DNI. Els vals no són fraccionables i s’han de gastar en una sola compra en un únic establiment.

Els 2.000 vals es podran començar a utilitzar a partir del dissabte 20 de novembre i fins al 31 de desembre. Una vegada descarregat el val a través de l’aplicació mòbil, cada val tindrà una vigència de 7 dies. Si no s’utilitza, el val caducarà, però l’usuari podrà tornar-lo a descarregar de nou a través de l’aplicació mòbil, en cas que en quedin de disponibles. 

La presidenta de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Dolors Busquets, ha explicat que “l’objectiu és que la campanya incentivi les compres al comerç local i, per aquest motiu, els
vals tindran una data de caducitat perquè, qui se’l descarregui, realment l’acabi utilitzant i en un breu període de temps”.