Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Informació davant la celebració de vetlles i funerals

divendres 13 març 2020

La constant promulgació de mesures que ha fet el Govern de la Generalitat, i que son d’obligat compliment, al voltant de la gestió que s’ha de fer en relació al Covid19 fa que resulti difícil pels serveis funeraris definir normes d’actuació concretes davant la celebració de vetlles i funerals. Tot i així hi ha mesures que ja estan confirmades i que aplicarem fins que no en surtin de noves que les modifiquin. 

Així doncs i des d’ara mateix, en quan a les cerimònies i les vetlles:

Cal restringir l’afluència de persones a les cerimònies funerals de forma que l’ocupació no superi 1/3 de l’aforament total de la sala de cerimònies o església on s’hagi de celebrar. Amb aquesta finalitat proposem:

  *   Advertir a les famílies en el moment de la contractació d’aquesta limitació i demanar-los que la facin extensiva a la resta de familiars i coneguts.

*   Proposar la celebració de les cerimònies preferentment en els nostres tanatoris i que en aquestes cerimònies només hi hagi present la família directe.

*   En el cas dels pobles proposar a la família substituir la cerimònia a la parròquia per un respons al mateix cementiri.

*   El personal de la funerària i de front-office vetllarà perquè no se superi l’aforament del local i convidarà als que vulguin fer costat a la família a seguir la cerimònia des de l’exterior del local (no pas des de el hall).

*   Durant la cerimònia no es repartiran recordatoris, cada assistent els podrà agafar de les safates que es disposaran a l’entrada de la sala de cerimònies o església.

*   Pel que fa a la vetlla de difunts d’entrada es demana que aquesta sigui exclusiva pels familiars directes i s’eviti la presència d’amics, veïns i coneguts.

En el cas de defuncions confirmades per COVID-19 no se celebrarà vetlla ni cerimònia amb el difunt de cos present; el cadàver no es condicionarà ni es podrà veure sota cap concepte.

Probablement es dictin noves mesures que en tots els casos restringiran les que acabem d’exposar. Especialment pel que fa a l’accés als nostres tanatoris i a vetlla de difunts.

Cal apel·lar en tot moment a la responsabilitat social que tenim tots plegats i agrair d’antuvi la seva comprensió i col·laboració.