Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FEMJazz! omple Banyoles de jazz i tanca la 26a edició amb un molt bon èxit d’assistència

Entre el dijous 23 i el diumenge 26 de maig s’ha celebrat la 26a edició del FEMJazz! (Festival d’Emergències Musicals) de Banyoles. Organitzat pel Taller de Música en conveni amb l’Ajuntament de Banyoles, durant quatre dies el festival ha dut a diversos escenaris de la ciutat una mostra representativa del jove talent jazzístic català, amb una programació variada que copsa la diversitat d’estils i veus creatives que configura l’escena del país.

dilluns 03 juny 2019

Des de l’organització es fa una valoració molt positiva de l’esdeveniment. Enguany l’eslògan per anunciar el festival ha estat “FEMJazz! Tan banyolí com...”, i relacionava la música jazz amb elements característics de la capital del Pla de l’Estany com el xuixo, l’ànec collverd, la mandíbula prehistòrica i el rem. D’aquesta manera, el Taller de Música ha volgut reforçar la seva vinculació amb Banyoles i considera que la ciutadania ha respost a la crida: els concerts han tingut una molt bona assistència i la Muralla s’ha convertit en un espai festiu amb el jazz com a fil conductor.

Entre els concerts celebrats, destaca l’estrena a les comarques gironines de Consagració (Rite), de la Néstor Giménez Orchestra, un projecte que uneix jazz i clàssica amb una orquestra de 22 joves músics catalans interpretant el clàssic d’Ígor Stravinski, que va omplir l’Auditori de l’Ateneu-CMEM. El dia anterior va tenir lloc FEMRapz & Toc Toc Birds, un projecte propi de FEMJazz! que va unir joves MC banyolins i un quartet instrumental que interpretava en directe les bases sobre les quals rapejaven els cantants. Aquest concert va servir per estrènyer els llaços entre el festival i el públic més jove que no està acostumat a assistir a actuacions de jazz.

Com en l’edició anterior, FEMJazz! ha programat diverses activitats paral·leles, que completen l’oferta de concerts i reforcen el lema del festival, “Fem jazz, fem poble!”. Entre aquests actes, la taula rodona “Els músics vivim de l’aire?” va reunir representats d’entitats musicals, sindicats i associacions de músics, promotors i festivals per debatre sobre les condicions laborals i la contractació dels músics a Catalunya.