Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Evie Richards és la reina de Banyoles: 3a victòria consecutiva per a la campiona del món a la catedral del mountain bike

La ciclista britànica va guanyar anant de menys a més i es va coronar per davant de la suïssa Keller i la seva compatriota Last

dissabte 26 febrer 2022

El 2022 ja ha arrencat. La competició internacional donava el tret de sortida amb la prova femenina UCI Hors Categorie de la Continental Super Cup Massi.

Una start list espectacular i moltes ganes de donar el millor de si mateixes.

Durant el matí es van celebrar les proves cadet i màster30. Unes primeres curses que obrien boca per al gran plat fort de la jornada, la cursa femenina.

La gran favorita era la vigent campiona olímpica, Jolanda Neff, i la campiona del Món 2021, Richards, del Trek Factory Racing. Assistien a la cita amb l'objectiu de començar tan bé com sigui possible la campanya XCO. Una infinitat d'estrelles es reunia a la graella de sortida.

A més, calia sumar al llistat de favorites a la Top 10 Linda Indergand (Liv Factory Racing), o les campiones nacionals d'Espanya, Rocío de l'Alba (BH Temple Cafes UCC); Estònia, Janika Loiv (KMC-Orbea); Ucraïna, Yana Belomoina (CST POSTNL Bafang MTB Racing Team); República Txeca, Jitka Čábelická (GAPP System - Kolofix MTB Racing Team); Estat Units; Savilia Blunk (Orange Seal Off-Road Team).

Com és habitual a Banyoles, una bona sortida era clau per agafar una bona posició des de la Start Loop. Això ho sabia bé Alessandra Keller (Thomus Maexon) que des de la segona línia va arribar a la primera posició i va liderar el grup de favorites.

En els primers compassos de carrera, es mantenia un grup de deu corredores que no es volien despenjar. En última posició, Evie Richards es resistia a caure de les places de privilegi.

A la segona volta, es va veure qui estava realment fort. Keller i Richards es van escapar i van obrir un petit forat. Per darrere, la lluita pel podi seria molt igualada.

Amb el pas dels quilòmetres, Richards va deixar enrere els seus problemes d'esquena i totes les seves rivals i va arribar a meta en primera posició, parant el cronòmetre en 1:07:42. La suïssa Keller va arribar en segona posició i la britànica Last, després d'una remuntada espectacular, va quedar tercera.