Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Episodi de pluges

En relació a l’episodi de pluges intenses que des d’aquest dilluns afecta la ciutat de Banyoles, l’Ajuntament de Banyoles informa que (segueix llegint)

dimecres 22 abril 2020

• Des de dilluns al migdia s’han registrat més de 140 litres per metre quadrat de pluja a la ciutat i això ha fet que, des de l’inici de l’episodi, el nivell de l’aigua de l’Estany hagi pujat uns 37 centímetres. En previsió, des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ja es van obrir parcialment divendres passat les comportes per desembassar l’aigua i des d’aquest dilluns estan completament obertes. A més, estan desguassant els cinc recs de sortida natural de l’Estany a la seva màxima capacitat.

• L’intens episodi de pluges ha provocat que l’Estany s’hagi desbordat lleugerament en dos punts a la zona del Parc de la Draga. També a la zona del camp de futbol nou la riera de la Perpinyana ha pujat de nivell i el fet que l’Estany no hagi pogut absorbir l’aigua ha provocat acumulació de pluja en aquest punt. Per aquest motiu, s’ha tallat preventivament la circulació de vehicles al Passeig Darder.

• Pel que fa a les incidències, s’han hagut de retirar de la via tres arbres que havien caigut per esllavissades de terra, dos a la carretera C-150a, per la zona del Puig de Sant Martirià, i un altre al carrer Pintor Pigem. També al carrer Jaume Ferriol, una esllavissada ha provocat la caiguda d’un pal de telèfon.

Banyoles, 22 d’abril de 2020