Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Museus de Banyoles, en un llibre il·lustrat

Publicat per la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, el volum està adreçat a famílies per conèixer millor els museus

dijous 02 desembre 2021

La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona ha publicat el llibre il·lustrat ‘Museus de les comarques de Girona’ que recull els diferents equipaments del territori. El volum reserva un espai per als Museus de Banyoles, el Museu Darder i el Museu Arqueològic, i es pot comprar als mateixos museus. 

El llibre forma part de la col·lecció ‘Cerca i troba’ de l’Editorial Mediterrània, especialitzada en art i cultura i en públics infantil, juvenil i familiar. A través de les pàgines es proposa, de manera divertida i entretinguda, una recerca de centenars d’objectes pels museus i espais patrimonials. 

La col·lecció va néixer a iniciativa de l’Editorial Mediterrània i va veure la llum ara fa un any, en ple desconfinament. Els dos primers volums van ser sobre els museus de la ciutat de Barcelona i els museus de ciència i tècnica de Catalunya. A banda del volum sobre els museus de les comarques de Girona, ara se n’han editat dos més sobre els museus de les terres de Lleida i Aran i de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. 

Els llibres, il·lustrats per professionals del territori, proposen una nova manera d’aproximar-se i de conèixer els museus. Presenten el patrimoni dels museus, a l’estil del britànic On es Wally? A través de les pàgines, les persones lectores hauran de buscar centenars d’objectes que formen part dels museus. S’ofereixen diferents nivells de dificultats perquè grans i petits hi puguin jugar alhora que aprenen i descobreixen l’oferta cultural de Catalunya. Una pàgina final ofereix curiositats per seguir buscant en les il·lustracions. Perquè sigui el més accessible possible a tots els públics, aquesta part final disposa d'un codi QR que permet ampliar la mida de lletra i alhora permet fer una lectura de pantalla per a persones cegues o amb dificultats visuals. 

El projecte ha comptat amb l'assessorament d'una pedagoga i treballadora social que ha assessorat en temes de gènere, igualtat, família i diversitat cultural. Una iniciativa que té vocació de creixement i vol esdevenir la primera col·lecció per públic familiar del patrimoni museístic català. 

El llibre “Museus de les comarques de Girona” ha estat il·lustrat per Roser Mata que ha il·lustrat els 26 museus que formen part de la xarxa de museus gironina i 300 objectes que grans i petits hauran de trobar. El volum es pot adquirir als dos museus a un preu de 15 euros.