Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El trio Miguel-Bayer-Lai presenta “Tríptic” a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles

El concert tindrà lloc aquest dissabte 28 de maig a 2/4 de 9 del vespre. S’emmarca en el 28è FEMJazz! i està coorganitzat amb Joventuts Musicals de Banyoles

dimarts 24 maig 2022

El trio format per Cristina Miguel (saxo tenor i clarinet baix), Marcel·lí Bayer (saxo contralt, clarinet i clarinet baix) i Clara Lai (piano) presenta el concert “Tríptic” aquest dissabte, 28 de maig, a 2/4 de 9 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu-Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles. L’actuació s’emmarca en la 28a edició de FEMJazz! – Festival d’Emergències Musicals de Banyoles, impulsat pel Taller de Música, i està coorganitzada amb Joventuts Musicals de Banyoles. 

“Tríptic” és el quart concert de la saxofonista i compositora de Mollet del Vallès Cristina Miguel com a primera artista itinerant d’Els Millors Festivals. Aquesta xarxa agrupa de festivals de jazz de petit i mitjà format dels Països Catalans, i el Taller de Música de Banyoles n’és un dels impulsors. Després d’haver actuat als festivals de Vic, La Garriga i Vilafranca del Penedès, la saxofonista s’estrena a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, abans de posar rumb cap als dos festivals restants, a Igualada i Portocolom (Mallorca). En cadascuna d’aquestes cites, la música vallesana presenta una proposta diferent en format i repertori. 

A Banyoles, Miguel s’acompanya de Bayer i Lai, dos altres noms destacats de l’escena jazzística catalana actual, especialment pel que fa a les músiques improvisades. Així, “Tríptic” és un concert que es planteja com “laboratori col·laboratiu de composicions i experimentació”, en què els intèrprets jugaran “amb la fina línia entre allò preestablert i allò instantani per aconseguir una llibertat expressiva”, en paraules de Miguel. 

Les entrades per a “Tríptic” (5 €) es poden comprar en línia al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Després del concert, la música continuarà a FEMJazz! amb la producció pròpia 97onzas & KIW i DJ Saikel a La Muralla.