Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El sextet The New Catalan Ensemble obre temporada de concerts a l'Auditori de l'Ateneu amb l'espectacle "Bestiari" de l'Any Carner

El concert, amb Gemma Abrié i Carles Belda a les veus, recull una de les propostes més potents de l’Any Carner amb música de Joan Díaz i la col·laboració del rapsode Josep Pedrals

dijous 17 setembre 2020

L’Ateneu - CMEM de Banyoles torna a sumar-se a l’any de commemoració del 50è aniversari de la mort de Josep Carner, el príncep dels poetes catalans, amb un concert de The New Catalan Ensemble organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles i Joventuts Musicals de Catalunya que tindrà lloc aquest diumenge 20 de setembre a l’Auditori de l’Ateneu (21 h, 12 €). Es tracta del primer concert de la temporada de tardor a l’Auditori de l’Ateneu després de l’aturada del confinament.

El sextet, amb Gemma Abrié i Carles Belda com a veus solistes, presentarà Bestiari, una de les propostes més potents de l’Any Carner amb textos del poeta, música de Joan Díaz i la col·laboració especial del poeta i rapsode Josep Pedrals. Un espectacle on paraula, música i imatge es barregen amb la voluntat d’interpel·lar públics de totes les edats a través de l’audició de 22 cançons breus i originals que sumen la sonoritat dels instruments de la tradició universal als d’arrel catalana.

Aquesta és la tercera producció del NewCat, basat en un llibre-disc creat a partir d’una selecció de poemes de Carner amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la mort del poeta i amb música original de Joan Díaz. El projecte suma la direcció d’art del reconegut artista Arnal Ballester que s’expressa en el fet de becar joves il·lustradors de l’Escola Massana de Barcelona, els quals han elaborat creacions originals per a cadascun dels poemes musicats.

El de diumenge serà el segon concert de la celebració de l’Any Carner a Banyoles. L’Ateneu - CMEM ja es va sumar a l’any de commemoració del príncep el 22 de febrer amb un concert de Vicens Martín Dream Big Band i Gemma Abrié. En aquella ocasió, la formació va portar a l’escenari de l’Auditori de l’Ateneu l’espectacle Els fruits saborosos, guardonat amb els premis Enderrock a la Millor Proposta de Jazz i el Millor Directe de Jazz i basat en el recull de poemes homònim de Carner.

Les entrades per al concert de diumenge es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).