Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El punt d’atenció del servei Reempresa a Banyoles ajuda a donar continuïtat a tres negocis en el darrer mes

Dos dels negocis no tenien relleu generacional, mentre que el tercer s’ha produït per un canvi de residència. El traspàs s’ha aconseguit mitjançant el servei Reempresa, del qual l’Ajuntament de Banyoles és un punt d’atenció a la comarca del Pla de l’Estany

dimecres 15 maig 2024

En el darrer mes, a través del servei Reempresa, l’Ajuntament de Banyoles ha aconseguit que tres negocis del municipi hagin trobat un relleu, evitant-ne d’aquesta manera el tancament. Actualment el servei a Banyoles té sobre la taula una quinzena de negocis que busquen un relleu generacional que doni continuïtat a l’activitat econòmica.

El restaurant Can Garriga, Connecta’t i Dolça Festa són els casos d’èxit que en les darreres setmanes han trobat una continuïtat del negoci amb el suport del servei Reempresa a Banyoles. Anna Tarafa, regidora de Promoció econòmica, comerç i turisme de l’Ajuntament de Banyoles ha destacat que “com el punt d’atenció a la comarcal del Pla de l’Estany d’aquest servei, treballem per posar en contacte a les persones empresàries que volen vendre una empresa en funcionament amb persones emprenedores que volen posar en marxa un projecte empresarial, sense haver de començar de zero”.

En els darrers anys a Banyoles i a la comarca, s’ha ajudat a donar continuïtat a altres negocis com la Fleca Esponellà (gener de 2023), el Taller Xavier Vidal (Serinyà, juliol de 2022), la Llibreria Dictum (novembre de 2021) i Ca la Nor (juliol de 2021).

10 anys de Reempresa a les comarques gironines

Aquest servei va néixer el 2011 de la mà de la patronal CECOT i la fundació Autoocupació que des del 2014 també ofereix servei a les comarques gironines, a través de la col·laboració amb la Diputació de Girona. Durant aquesta dècada s’han salvat 1.112 llocs de treball a la demarcació de Girona, facilitant la continuïtat de 440 empreses.

Les persones interessades en obtenir els serveis de Reempresa a Banyoles i a la comarca, ja sigui per traspassar un negoci o amb ganes de donar-hi continuïtat, es poden adreçar a l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, situada al passeig de la Generalitat 15-17, en horari de 9 del matí a 2 del migdia, també per correu electrònic promocio@ajbanyoles.org o al telèfon 972 581 120. A la pàgina web reempresa.org també es pot trobar informació al voltant del servei.