Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa socioesportiu Barris 10, premiat en la 5a edició dels Guardons de l’Esport

La Fundació Catalana per a l’Esport reconeix així la tasca en favor de la igualtat d’oportunitats del programa. Barris 10 es desenvolupa en diferents espais amb propostes d’activitats extraescolars dinamitzades pel Consell Esportiu

divendres 19 novembre 2021

La 5a edició dels Guardons de l’Esport va premiar ahir al vespre el programa Barris 10, coordinat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany i dissenyat conjuntament amb el Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva de Banyoles (PLACI). El darrer curs escolar 200 infants i joves de Banyoles van participar en el programa. 

Els Guardons de l’Esport, que es van lliurar ahir al vespre en un acte a Barcelona, van premiar Barris 10 en la categoria d’igualtat d’oportunitats i van destacar “el compromís demostrat amb l’objectiu d’una societat millor”. El jurat dels premis va remarcar també “el gran nivell dels projectes” que formen part del programa i “la gran implicació de persones i entitats per transformar positivament la societat catalana a través de l’esport”, així com “l’enorme qualitat i potencial del teixit esportiu català”. 

Barris 10 és un programa social, educatiu, obert i inclusiu que, a través de la promoció de l’activitat física i l’esport en infants i adolescents, pretén potenciar la cohesió social entre els més joves. Les accions del programa es fonamenten en la inclusió, la igualtat d’oportunitats i de gènere, el respecte i la tolerància, la visió comunitària i el desenvolupament constant de les habilitats per la vida.

El programa es va iniciar en el curs 2018-2019 i aquest curs s’està portant a terme la quarta edició que s’ha articulat de nou a partir d’activitats extraescolars que s’han portat a terme en pistes poliesportives i equipaments educatius i esportius de la ciutat. Concretament, el programa inclou els projectes FutbolNet, Tarda Jove, Joves en Dansa i Esport i barris. Les  activitats estan coordinades per 8 educadors i educadores del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.