Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pot Petit, Roba Estesa, Ginestà, Cala Vento i Miquel Abras, a la ‘no festa major’ de Sant Martirià de Banyoles

Se celebrarà del 22 al 26 d’octubre amb més de 40 propostes per a tots els públics seguint les mesures de prevenció i restriccions d’aforament. A partir de demà dimecres s’iniciarà la venda i retirada gratuïta d’entrades per a la majoria d’activitats

dimarts 06 octubre 2020

El Pot Petit, Roba Estesa, Ginestà o Miquel Abras seran alguns dels caps de cartell de la ‘no festa major’ de Banyoles que se celebrarà del 22 al 26 d’octubre en diferents espais de la ciutat. Les activitats s’adaptaran a totes les mesures de prevenció i seguretat i per accedir a la majoria de propostes caldrà haver retirat prèviament entrada per accedir-hi. La venda i retirada gratuïta d’entrades s’iniciarà demà dimecres des del web festesbanyoles.cat.

La ‘no festa major’ de Sant Martirià està organitzada per l’Ajuntament de Banyoles, la Comissió de la Festa Major i les entitats del municipi i compta amb una programa de més de 40 propostes pensades per a tots els públics. Les activitats es faran principalment en quatre ubicacions: La Muralla, Can Castanyer, el pavelló de la Draga i el passeig de la Indústria. 

La programació de concerts, que fins ara es feia al recinte de barraques, es farà entre l’espai de La Muralla i el passeig de la Indústria i hi actuaran formacions com Roba Estesa, Cala Vento, Ginestà, Miquel Abras o Anxovetes, entre altres. A més, també s’hi podran veure les propostes del FEM Jazz i del Festival 17820, que aquest any han reprogramat les seves propostes i es podran veure també per Sant Martirià. L’aforament a l’espai de La Muralla es limitarà a 300 persones, mentre que al Passeig de la Indústria serà d’unes 200 persones.

Pel que fa a les propostes de cultura popular, una aposta clara de la Festa Major de Sant Martirià en els darrers anys, es concentraran a l’espai de Can Castanyer, amb una aforament màxim per a 800 persones, on es podrà veure un dels espectacles centrals d’aquesta ‘no festa major’: ‘El somni de la Festa Major’. Serà un espectacle de cultura popular que farà un recorregut per l’imaginari popular i la faràndula de la Festa Major amb la participació de la Colla Castellera Esperxats de l’Estany, la Colla de Gegants, Capgrossos i Grallers de Banyoles, la Colla Sardanista de Banyoles, les comparses dels cavallets Cairuts i Rodons, del Drac i de les Tabaleres, les Gàrgoles de Foc i els Dragonets. Hi haurà música en directe a càrrec de la Big Band de l’Escola Municipal de Música de Banyoles i la Cobla Bisbal Jove. 

A Can Castanyer, s’hi podran veure també els concerts del Pot Petit i el circ de la companyia Circo Los, a més del lol-Wipe Out, dirigit a joves des de tercer d’ESO fins a segon de batxillerat. 

Pel que fa a la programació de sardanes es farà principalment al pavelló de la Draga, on se celebrarà la competència d’orquestres i la Festa de la Música per a Cobla. Aquest any es  commemorarà el 75è aniversari de l’estrena de la sardana Somni, de Manel Saderra i Puigferrer, amb un acte a l’Auditori de l’Ateneu que comptarà amb l’actuació del grup Criatures i la cobla La Principal de La Bisbal. La tradicional Competència de Cobles se substituirà per quatre audicions simultànies de quatre cobles en quatre places diferents de Banyoles. Així mateix, l’Auditori de l’Ateneu acollirà també la presentació del VIII volum de la Fonoteca de Cobla, dedicat al compositor banyolí Cassià Casademont, a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles. 

Teatre familiar, sessions vermut o tallers infantils complementen la programació de la ‘no festa major’ que s’obrirà el diumenge 18 d’octubre amb el pregó que anirà a càrrec de la família de farmacèutics Alsius.

Recollida d’entrades

Per a la majoria d’espectacles de Sant Martirià, caldrà comprar o retirar gratuïtament entrades per garantir que es compleixen els aforaments i les mesures de seguretat i prevenció. A partir de demà dimecres 7 d’octubre es podran retirar online a través del web www.festesbanyoles.cat, on es podrà consultar també tota la programació, i es podran retirar fins a un màxim de 6 persones per espectacle.

També es faran dues matinals presencials per a la retirada d’entrades. La primera serà aquest dissabte de les 10 del matí a les 2 del migdia a la plaça dels Turers, mentre que la segona matinal es farà aquest dilluns 12 d’octubre de les 10 del matí a les 2 del migdia a la plaça Major. A partir del proper dimarts 13 d’octubre, es podran demanar també a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, però caldrà reservar cita prèvia.

Pel que fa al pregó, es podrà seguir per Ràdio Banyoles i Banyoles Televisió que l’oferiran en directe. A partir del dimecres 14 d’octubre es podran retirar presencialment les poques localitats que quedin per seguir-lo en directe des de la sala d’actes de l’Ajuntament. 

Si queden entrades, es podran retirar el mateix dia de l’espectacle, una hora abans de l’inici. Es recomana accedir als diferents recintes mitja hora abans de l’inici de l’espectacle. En el cas de les entrades gratuïtes, si no s’arriba a l’hora, s’alliberaran les entrades que no s’hagin ocupat.

Atraccions de fires

L’adaptació de la programació de Sant Martirià a la situació actual comportarà la suspensió de diferents activitats com els concerts al recinte de Barraques o les atraccions de fires. La suspensió d’aquestes propostes es deu a la situació actual provocada per la Covid-19 i a la dificultat de poder garantir el compliment de les mesures de prevenció i seguretat.