Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pianista Moisés P. Sánchez, artista resident 2023 de l’Ateneu-CMEM de Banyoles

És un dels referents del panorama jazzístic actual i oferirà tres concerts al llarg d’aquest any

dilluns 23 gener 2023

El pianista i compositor Moisés P. Sánchez serà aquest 2023 l’artista resident de l’Ateneu- Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles. Sánchez, un dels referents dins l’escena jazzística musical de l’estat, oferirà tres concerts al llarg d’aquest any. 

Amb un llenguatge propi ple de vitalitat i originalitat, les creacions de Moisés P. Sánchez trenquen fronteres entre els diversos gèneres musicals i sorprenen tant en la improvisació, com els arranjaments i l’harmonia. És un músic inquiet i amb una gran capacitat tècnica que, a través de l’exploració permanent, crea combinacions sorprenents entre el rock simfònic, la música clàssica, la música contemporània i el jazz. 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha recordat que “quan al 2010 es va crear la figura de l’artista resident de l’Ateneu-CMEM, les residències artístiques no eren una fórmula habitual en auditoris i sales de concert del nostre país” i ha afegit que “avui ja està molt més estesa, però la residència artística de l’Ateneu de Banyoles continua essent un referent per la coherència i la solidesa de la proposta i per la capacitat de detectar artistes singulars en moments especialment interessants de les seves carreres”. Miquel Cuenca ha destacat que “només cal comprovar la llista dels tretze artistes residents que han passat per Banyoles per comprovar que avui tots ells són artistes consagrats”. 

Per la seva banda, el president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola, ha remarcat que “en aquesta tretzena edició de la residència artística, Joventuts Musicals de Banyoles aposta per la proposta renovadora de Moisés P. Sánchez que oferirà un programa de concerts i activitats paral·leles mitjançant el qual l’artista mostrarà la seva identitat musical i les seves diverses facetes artístiques”.

En la presentació, que s’ha fet aquest migdia a l’Ateneu-CMEM, hi ha participat també el mateix Moisés P. Sánchez que s’ha felicitat per haver estat escollit com artista resident de l’Ateneu de Banyoles i que el permetrà oferir 3 concerts a la ciutat. Respecte a la proposta musical ha explicat que “en el primer concert se centrarà en el seu darrer treball discogràfic “Bach (Re)Inventions)” que permetrà veure una de les meves característiques: la formació clàssica i jazzística, amb el meu propi llenguatge”. A més, el pianista ha afegit que “aquesta residència és també una gran oportunitat per connectar artistes i la feina que es fa des de Madrid i des de Catalunya”. 

Programa de concerts

La residència artística de Moisés P. Sánchez s’obrirà el proper dissabte 18 de febrer amb la presentació de Bach (re)inventions, on el pianista recrea les quinze invencions per a piano de J.S. Bach i les trasllada al seu univers a través d’uns arranjaments en els quals s’aprecia la seva singular personalitat jazzística i creativa. És un experiment en format de trio on actuarà conjuntament amb el contrabaixista Pablo Martín Caminero i el bateria i percussionista Pablo Martín Jones, on aconsegueixen construir un viatge fascinant pel món de Bach. El disc va ser premiat l’any passat com a millor àlbum de jazz en els Premis MIN de la Música Independent. 

El diumenge 7 de maig Moisés P. Sánchez oferirà el segon concert on presentarà Dedication II. Dedication, gravat a Nova York, va marcar l’horitzó musical de Moisés P. Sánchez. Ara, dotze anys i mil experiències després, Sánchez, Javier Vercher al saxo tenor; Toño de Miguel, al contrabaix i Borja Barrueta, a la bateria, es reuniran de nou per bolcar la seva evolució i tot el que han après i desaprès en una nova publicació, Dedication II. 

La residència artística es tancarà el dissabte 23 de setembre amb el concert Cancionero on Sánchez comptarà amb la veu de Cristina Mora per oferir un programa especialment ideat per al tancament de la residència. En aquest concert, a partir de les col·laboracions i experiències que han compartit al llarg de les seves carreres, donaran vol al patrimoni intangible que són les cançons populars. En els arranjaments que han desenvolupat, es podran veure les influències d’ambdós, tant diverses com àmplies.

A més dels concerts, la residència artística de Moisés P. Sánchez inclourà també un club de lectura a partir de l’obra Disset pianos de Ramon Solsona i trobades amb l’alumnat de l’Escola Municipal de Música.