Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Darder de Banyoles dedica una exposició als coralls

La mostra es podrà veure fins al 7 de març i l’entrada és lliure

divendres 08 gener 2021

El Museu Darder de Banyoles obre demà dissabte l’exposició temporal ‘Coralls: indicadors del canvi climàtic’. La mostra, que es podrà veure fins al 7 de març, explica la importància dels esculls coral·lins en els ecosistemes marins, mostra peces del fons del Museu Darder i explica com el canvi climàtic els està afectant greument. L’entrada és lliure.

Els esculls coral·lins són de gran importància en els ecosistemes marins. Estan formats per cnidaris, animals molt senzills de creixement molt lent. El canvi climàtic els està afectant de forma molt greu. En aquesta exposició, que inclou exemplars autòctons i exòtics de coralls del fons del Museu Darder, els visitants aprendre a conèixer-los millor i a buscar solucions per conservar-los.

L’exposició està formada per cinc plafons on s’explica breument què són els cnidaris, els coralls i els seus problemes de conservació. En set vitrines s’exposen 33 coralls actuals i fòssils i un objecte fabricat amb corall vermell del fons del Museu Darder, tant autòctons com de mars tropicals. La mostra es complementa amb un plafó on els visitants poden aportar les seves propostes per a millorar la conservació dels coralls, que difondrem per xarxes socials.

‘Coralls: indicadors del canvi climàtic’ és una exposició senzilla i modesta que té l’objectiu de sensibilitzar en la conservació dels ecosistemes marins, i alhora posa en valor els objectes del Museu Darder que no es poden veure a l’exposició permanent per motius d’espai o per no encaixar en el discurs actual d’aquesta.

Per a la preparació dels plafons s’ha comptat amb la col·laboració de Limnos (Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de l’Estany). També s’han aplicat criteris de sostenibilitat, reutilitzant materials d’altres exposicions temporals del Museu Darder, des de les vitrines fins al material amb què s’han preparat els plafons.

‘Coralls: indicadors del canvi climàtic’ es podrà veure a partir de demà dissabte 9 de gener i fins al 7 de març i l’entrada és gratuïta.