Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival Troba’m omplirà de màgia Banyoles aquest cap de setmana

dilluns 29 agost 2022

La 12a edició del Troba’m, el festival de màgia de Banyoles, omplirà de màgia aquest cap de setmana Banyoles. El festival, organitzat per l’associació Tenim Poca Feina en conveni amb l’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Banyoles, programa una desena d’activitats entre l’Auditori de l’Ateneu i el Monestir de Sant Esteve. Les entrades per als espectacles de pagament del Troba’m ja estan a la venda al web cultura.banyoles.cat. 

La programació del Troba’m s’ha presentat aquest matí en una roda de premsa amb el regidor de Cultura i Festes Miquel Cuenca i el director artístic del festival, el mag Mario López.

El festival s’inaugurarà divendres al vespre amb l’espectacle de màgia Dentro de lo invisibledel mag Juan Esteban Varela. Es tracta d’un espectacle de caràcter únic que es realitza en la més absoluta foscor. Una proposta col·lectiva però, a la vegada, completament íntima, allà on els sentits són el camí cap a la sorpresa. Dentro de lo invisible és, en definitiva, una experiència que s’atreveix a explorar les diferents textures i emocions que habiten dins la foscor.

El mag Juan Esteban Varela va estrenar l’any 2010 l’espectacle Magia para ciegos, que després de 12 anys i més de 125 funcions a tot el món, ha donat pas a aquest nou espectacle on el mag ens connecta amb tot allò que no veiem, però que existeix dins l’invisible.

Dentro de lo invisible es podrà veure el divendres 2 de setembre a l’Auditori de l’Ateneu i es faran dues sessions, una a 2/4 de 8 del vespre i l’altra a 2/4 de 10 de la nit.

El mateix divendres, a partir de les 10 de la nit, a Can Cabanet, hi haurà l’espectacle de màgia de prop ‘Amanida màgica’, amb alguns dels mags del Troba’m.

Espectacle familiar

Dissabte al matí la programació del festival s’iniciarà amb l’espectacle de petit format La petite caravane, on només 25 persones per sessió podran gaudir d’una inoblidable actuació única i irrepetible. A La petite caravane, organitzat per T tela Banyoles i Tenim Poca Feina, l’artista de varietats més petit del món decideix muntar el seu propi teatre i també li posa rodes per a portar-lo a tots els racons del món. Feliç de poder mostrar-nos les seves habilitats, aquest diminut artista ens convida a submergir-nos en una atmosfera màgica confirmant, una vegada més, que al pot petit hi ha la bona confitura.

L’espectacle es podrà veure en diferents sessions al llarg del dissabte al Monestir de Sant Esteve, tant en sessions de matí com tarda. Les entrades per a totes les funcions de pagament del festival Troba’m ja estan a la venda al web de Cultura Banyoles (https://cultura.banyoles.cat). Tota la programació del festival es presentarà el proper dilluns 29 d’agost.

La programació inclourà també tallers de màgia per a infants dissabte al matí al Monestir de Sant Esteve i dissabte a la tarda, hi haurà racons màgics al mateix espai. També hi haurà l’espectacle ‘Muy nuestro, mejor’, amb Juan Capilla i Rúbi Ferez, també gratuït i al monestir.

El punt àlgid de dissabte serà la Gran gala Troba’m, que es farà dissabte al vespre a l’Auditori de l’Ateneu i que tornarà a ser un any més un punt de trobada d’alguns dels millors artistes de la màgia mundial que els amics del Troba’m han unit en el que promet ser una meravellosa vetllada màgica. La gala comptarà amb les actuacions de Bruno Tarnecci (Perú), Alain Simonov (Rússia), Álvaro Cortés (Espanya), Juan Esteban Varela (Xile), Yann Frisch (França) i el banyolí Mario López. La Gran Gala es farà el dissabte 3 de setembre a les 9 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu.

El Troba’m es tancarà dissabte a la nit amb ‘Màgia íntima i nocturna’ amb tots els artistes i amics del Troba’m al Monestir de Sant Esteve, a partir de les 11 de la nit.