Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Departament de Salut farà a partir de demà a Banyoles cribratges intensius de Covid-19

Es faran en dies successius als pavellons de La Draga, Can Puig i la Farga. L’objectiu és aturar les cadenes de transmissió del virus en majors de 16 anys asimptomàtics NOU HORARI DE 10 A 18H.

dimarts 24 novembre 2020

  • NOU HORARI DE 10 A 18H.

El departament de Salut iniciarà demà a Banyoles cribratges intensiu de COVID-19. La mesura forma part de la nova estratègia del Departament de Salut per intensificar els cribratges i frenar així els casos de COVID-19 a Catalunya.

En el cas de Banyoles, els cribratges es faran demà dimecres 25 de novembre, dijous 26 i divendres 27 i es distribuiran de la següent manera:

- Dimecres 25 de novembre – Pavelló de la Draga (Passeig de la Draga, s/n)
- Dijous 26 de novembre - Pavelló de Can Puig (carrer Boi Juscafresa, s/n) NOU HORARI DE 10 A 18H.
- Divendres 27 de novembre – Pavelló de la Farga (Passeig Mas Riera, 22) NOU HORARI DE 10 A 18H.

La distribució dels cribratges en diferents espais es fa amb l’objectiu d’arribar al màxim de població possible, facilitant que els veïns i veïnes puguin fer-se el test al pavelló més proper al seu barri.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR). 

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).