Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci de l’Estany inicia avui treballs de millora de camins al sector nord-est de l’Estany

L’actuació comportarà el tancament del camí per a vianants entre el Parc de la Draga i la Caseta de Fusta. Les obres està previst que s’allarguin durant tres setmanes

dilluns 08 maig 2023

El Consorci de l’Estany iniciarà avui dilluns 8 de maig els treballs de millora dels camins de la Caseta de Fusta i de l’Antón Prat, al sector nord-est de l’Estany de Banyoles. L’actuació, que donarà continuïtat als treballs que ja es van fer a principis d’any de millora del bosc de ribera, comportarà que, entre setmana, es tanqui el pas al camí per a vianants entre el Parc de la Draga i la Caseta de Fusta es desviï pel carril de bicicletes. 

A través dels ajuts de la Diputació de Girona per actuacions de conservació del patrimoni natural en espais d’interès natural (EIN) per les anualitats 2022-2023, el Consorci de l’Estany portarà a terme una sèrie d’actuacions per a la millora dels camins de la Caseta de Fusta i de l’Antón Prat amb l’objectiu d’ordenar l’ús públic d’aquest sector. Els treballs es fan amb l’objectiu de limitar l’impacte del mal ús de l’entorn i l’excessiu trepig d’aquests camins sobre els marges i la vegetació i per a la millora estructural d’una passera-pont que forma part de la xarxa d’itineraris per l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles. 

En aquest sentit, es portaran a terme diferents actuacions que permetran delimitar clarament aquests camins reduint-ne l’amplada i delimitant-los amb travesses de fusta tractada, a més de millorar-ne el ferm; airejar i descompactar el sòl dels laterals d’aquests trams per a la recuperació ecològica; sanejar les cunetes i sistemes de desaigua per a la correcta evacuació de l’aigua de pluja i arranjar dos ponts sobre recs. 

El projecte preveu actuar en un tram de 425 metres de longitud i comprèn els camins de la Caseta de Fusta i Antón Prat, al nord-est de l’Estany, entre el Parc de La Draga i el primer pont després de la Caseta de Fust, en direcció nord. 

Mentre es facin els treballs, que està previst que s’allarguin durant tres setmanes, es tancarà el camí per a vianants, als que se’ls hi donarà pas alternatiu pel carril destinat a bicicletes. Els talls es realitzaran entre setmana i durant el cap de setmana restarà obert.

El pressupost d’execució d’aquests treballs de millora de camins és de 42.958,82 euros, dels quals 31.971 euros són subvencionats per part de la Diputació de Girona.

Les obres de millora dels camins permetran complementar els treballs que es van portar a terme a inicis d’aquest 2023 en aquest mateix sector nord-est de l’Estany i que han permès millorar el bosc de ribera, amb l’eliminació d’espècies de flora exòtica invasora per afavorir hàbitats i espècies d’interès de l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles en part finançada per la mateixa subvenció.