Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci de l’Estany executa treballs de millora al sector dels Amaradors, al nord de l’Estany

Les actuacions s’iniciaran el proper dilluns i afectaran el camí de vianants de l’Estany que quedarà tallat durant tres setmanes

dijous 24 setembre 2020

El Consorci de l’Estany iniciarà el proper dilluns 28 de setembre unes actuacions de millora al sector dels Amaradors, a la zona nord de l’Estany. L’objectiu de les obres és intervenir en la conservació d’hàbitats i espècies d’interès, amb una intervenció directa sobre ells, i ordenar l’ús públic en aquest sector. Els treballs, que està previst que s’allarguin unes tres setmanes, afectaran el camí de vianants de l’Estany, que quedarà tallat mentre durin les obres i el pas alternatiu serà pel carril bici.

Entre altres intervencions, es milloraran hàbitats i espècies d’interès amb actuacions per potenciar i augmentar la superfície d’aiguamolls calcaris amb mansega i la creació de nous nuclis de la falguera d’aiguamolls, una espècie que només viu a l’Estany i que es troba amenaçada i protegida.

També es repararà el bagant de sortida d’aigua de la llacuna dels Amaradors per controlar-ne la inundabilitat i afavorir hàbitats propicis per espècies d’interès com la tortuga d’estany. Igualment també es podaran i retiraran arbres morts i en perill de caiguda, s’eliminaran espècies de flora invasora que el Consorci de l’Estany controla i es reordenarà la xarxa de camins a peus del sector dels Amaradors, amb l’eliminació de camins no volguts i la millora del ferm d’alguns dels camins existents. A més, es col·locarà una tanca delimitadora en un tram de camí on els usuaris tenen tendència a obrir camins paral·lels.

Pel que fa a les infraestructures, s’eliminarà un mirador que no s’utilitza, es millorarà la passera i es reubicarà l’aguait dels Amaradors a un punt més proper a la xarxa principal de camins a peu i amb vistes al lòbul nord de l’Estany.

El director del Consorci de l’Estany, Albert Tubert, ha destacat que les actuacions que es faran a partir de dilluns a Amaradors, “és un exemple més de restauració i millora d’hàbitats d’interès natural a l’entorn de l’Estany que el Consorci de l’Estany promou des de la seva creació”.

Durant l’execució de les obres, que està previst que durin unes tres setmanes, el camí de vianants del sector dels Amaradors quedarà tallat des de la riera de Lió fins al bosc de Can Morgat. El pas alternatiu es farà pel carril bici.

El cost total del projecte és de 57.803,92€, dels quals el Consorci de l’Estany ha aconseguit un ajut de 52.023,44€, el 90% del total del projecte, per part de la Generalitat de Catalunya, a través de la convocatòria d’ajuts per actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya.