Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Carnestoltes de Banyoles només mantindrà la rua infantil que serà virtual

La resta de la programació habitual se suspendrà per la impossibilitat de celebrar la festa

dimecres 03 febrer 2021

Banyoles no celebrarà finalment el Carnestoltes, que s’hauria d’haver fet aquest proper dissabte 7 de febrer. Les restriccions fixades per les autoritats sanitàries que prohibeixen els actes de cultura popular han obligat a suspendre la festa. Del programa previst, només es mantindrà la rua infantil, gràcies a la implicació de les escoles i les ampes de la ciutat, que es farà des del mateixos centres escolars i s’emetrà el 20 de febrer per Banyoles Televisió.

El regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha explicat que “ateses les actuals restriccions està clar que el Carnestoltes, amb tot el que comporta i suposa no es pot celebrar, però sí que hem volgut mantenir una de les parts més representatives de la festa a Banyoles, com és la rua infantil, adaptant-la a les restriccions actuals”.

En aquest sentit, des de l’Àrea de Festes s’ha treballat amb les escoles per coordinar una rua infantil virtual amb la participació dels alumnes. La setmana vinent, coincidint amb la celebració del Carnestoltes a les escoles, s’enregistran les activitats i propostes que els mateixos centres estan preparant des de les mateixes escoles i respectant els grups bombolla. Posteriorment, les diferents activitats s’emetran conjuntament en un programa especial que oferirà Banyoles Televisió. A més dels centres escolars de Banyoles, el programa comptarà també amb la col·laboració de la Fundació Estany.