Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Carnestoltes de Banyoles estrena amb èxit les novetats d’aquesta edició

La I edició de la Milla Èpica i la presentació de comparses i carrosses de la rua nocturna, van ser-ne les principals novetats. Més de 2.000 persones van participar a la rua infantil que es va fer dissabte a la tarda

dilluns 17 febrer 2020

El Carnestoltes de Banyoles ha estrenat amb èxit les novetats d’aquesta edició. L’Ajuntament fa un balanç positiu de la festa, que es va concentrar principalment durant tota la jornada de dissabte i amb propostes al centre de la ciutat, i en destaca especialment la primera edició de la Milla Èpica i la presentació de comparses i carrosses de la rua nocturna, que en van ser les principals novetats. La rua infantil de la tarda, amb més de 2.000 participants, va tornar a ser l’acte més multitudinari.

El regidor de Festes de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que “hem aconseguit que el Carnestoltes fos una festa èpica, però a la vegada també cívica, amb un balanç menor d’incidents que en altres edicions”. La programació d’activitats del dissabte es va concentrar al centre i, com en altres festes, es va apostar per activitats intergeneracionals, amb la voluntat d’arribar a nous públics. En aquest sentit, el regidor de Festes ha remarcat que “vam aconseguir generar una continuïtat de públics en les diferents activitats, des del matí fins a la matinada”.

De la programació, en destacava com a novetat la I Milla Èpica que es va celebrar el dissabte al matí a la zona del Barri Vell i que va comptar amb la participació d’una trentena de persones repartides en 8 equips. Les activitats de la tarda es van iniciar amb la rua infantil, que va comptar amb 14 comparses i uns 2.000 participants, principalment associacions de mares i pares de les escoles de Banyoles i comarca, així com entitats socials. A continuació, es va celebrar la festa infantil a l’envelat de la plaça de les Rodes amb la Montecarlo Kids, on es van acabar les 2.000 racions de xocolata preparades. La Rua dels Versots, organitzada per les Gàrgoles de Foc, i la festa Èpic Music Tour, d’Adolescents.cat, van precedir la festa de presentació de les carrosses i comparses de la rua nocturna, una altra de les novetats d’aquesta edició del Carnestoltes. Miquel Cuenca ha destacat que la festa, que van dinamitzar els actors Genís Casals i Tere Solà, “va ser tot un èxit i una altra de les apostes que es quedaran de ben segur en la programació del Carnestoltes”.

La rua de nit, que es va fer pels carrers del centre, va coincidir amb el concert-ball amb La Montecarlo i l’activitat a l’envelat de la plaça de les Rodes es va tancar de matinada amb la festa de disfresses amb The Aguateques. La festa va continuar, ja entrada la matinada, als locals d’oci nocturn de la zona de La Farga.

Punt Lila

Pel que fa al Punt Lila, que es va instal·lar a la plaça de les Rodes a partir de les 8 del vespre i fins a la matinada, l’Ajuntament de Banyoles també en fa bon balanç. La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha destacat que “el Punt Lila està plenament consolidat a les festes i s’ha convertit en un espai de referència tant per als joves com per als seus pares que s’hi adrecen demanant consell o fent consultes”. Gemma Feixas ha afegit que, a més, “el fet que els tècnics de joventut i del Punt de Salut Jove visitin els instituts la setmana prèvia fa que els joves els coneguin i s’hi adrecin amb més naturalitat”.

Aquest any, i enllaçat amb el Punt Lila, des de l’Ajuntament es va impulsar la campanya de prevenció i sensibilització ‘Fem-ho èpic, no patètic’ per conscienciar la població – especialment els joves – de la necessitat de gaudir responsablement. En aquest sentit, la regidora de Joventut ha remarcat que “s’han registrat molts menys incidents que fa un any i en fem un balanç positiu”.

D’altra banda, on sí que es van registrar més incidents va ser amb els esprais d’escuma artificial de la festa d’Adolescents.cat. Tot i que des del consistori s’havia advertit de l’ús d’aquests esprais, des del punt d’atenció mèdica es van haver d’atendre 23 menors per irritacions oftalmològiques derivades de la mala utilització d’aquests objectes.