Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Carnestoltes d’Estiu tindrà un Punt Lila per promoure unes festes responsables

L’Ajuntament de Banyoles instal·larà al Carnestoltes d’Estiu un Punt Lila amb l’objectiu de promoure unes festes responsables i prevenir actituds sexistes o el consum d’alcohol entre els joves.

divendres 09 agost 2019

Després de l’èxit del Punt Lila a la Festa Major de Sant Martirià i al Carnestoltes, tècnics de joventut i salut oferiran assessorament i suport a qualsevol persona que sigui testimoni o hagi pogut patir una agressió masclista o LGTBIfòbica.

El Punt Lila s’instal·larà el dimecres 14 d’agost al costat del pavelló de La Draga, coincidint amb les activitats del Carnestoltes d’Estiu, de les 11 de la nit a les 5 de la matinada. A més de trobar-hi informació i assessorament, els joves també tindran l’oportunitat de conèixer al Punt Lila alguns dels grups que actuaran al Carnestoltes d’Estiu, com els dj’s d’Adolescents.cat Roger Carandell i Arnau Molet, 31FAM, Itaca Band i Pelukass. Serà a partir de les 10 de la nit.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles, Gemma Feixas, ha destacat que el Punt Lila “vol ser un espai de referència per als joves per acompanyar-los i assessorar-los en tots aquells dubtes o problemes que puguin tenir mentre estan de festa i perquè puguin gaudir d’unes festes plenament saludables”. En aquest sentit, Gemma Feixas ha assegurat que al Punt Lila “hi trobaran la informació i l’assessorament que necessiten, tant ells com els seus pares, per part de professionals de joventut o de salut, que podran resoldre els seus dubtes”.

Paral·lelament al Punt Lila, l’Ajuntament reforçarà també la il·luminació en determinades zones del Parc de la Draga.

La regidora de Joventut ha destacat que “el nostre objectiu és arribar a tots els nivells, no només als joves, i per aquest motiu treballem de forma transversal amb la implicació de tots els agents que poden prendre part a les Festes d’Agost per garantir unes festes segures”.

Com a prèvia a les Festes, tècnics de Salut, Joventut i Festes, així com sanitaris de Creu Roja, agents de la Policia Local, responsables de seguretat i tècnics de so i d’escenari han participat aquests dies en una sessió de formació per saber com actuar en cas d’una agressió sexista. A més, avui divendres al matí l’Espai Jove Cal Drac ha acollit una reunió de coordinació en la que han participat agents de la Policia Local, així com tècnics i regidors de Festes, Salut, Joventut i Via Pública.