Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cor de Teatre obre el Nadal amb Scrooge

L’espectacle, que incorpora diferents novetats, es podrà veure aquest cap de setmana del 3 al 6 de desembre a la Factoria d’Arts Escèniques

dijous 01 desembre 2022

La companyia banyolina Cor de Teatre obrirà aquest cap de setmana les activitats de Nadal a Banyoles amb Scrooge, la seva adaptació a cappella del Conte de Nadal de Charles Dickens. El muntatge, que incorpora diferents novetats en l’escenografia, el repartiment i la música, es podrà veure del 3 al 6 de desembre a la Factoria d’Arts Escèniques.

Scrooge es va estrenar el 2020 amb l’objectiu d’oferir cultura en època de pandèmia i tant aquell any com l’any passat les funcions es van adaptar a les restriccions fixades. Ara, dos anys després i recuperada la normalitat, el muntatge de Cor de Teatre creix i augmenta la durada, les peces musicals i el número d’intèrprets, amb actors i actrius d’un gran ventall generacional. En aquest sentit, Scrooge integra nova posada en escena i introduirà nous elements escenogràfics que sorprendran el públic i el transportaran als paisatges per on transcorre la història.

El director de Cor de Teatre, David Costa, ha explicat que “Scrooge va ser un espectacle que va néixer en temps de pandèmia, en temps d’incertesa, però que tant des de la companyia com des de l’Ajuntament de Banyoles volem que creixi i es converteixi en una cita imprescindible cada Nadal”.

Scrooge es podrà veure a partir d’aquest dissabte en quatre funcions. Dissabte 3, diumenge 4 i dimarts 6 de desembre es farà a les 6 de la tarda, mentre que dilluns 5 de desembre es podrà veure a partir de les 8 del vespre. Les entrades per a l’espectacle es poden comprar al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles.

Sinopsi

Les festes de Nadal. En aquestes mateixes paraules, deia Charles Dickens, hi ha alguna cosa màgica. Qui en sentir-les no experimenta un sentiment que li omple de cap a peus l’ànima de joia? Hi ha qui dirà que el Nadal ja no és el que era en temps antics, o bé que ara els bons sentiments queden esborrats pels grans centres comercials. Però no perdem l’esperança i tornem a explicar a tots els escèptics que un altre Nadal és possible.

FITXA ARTÍSTICA:

Intèrprets, Cor de Teatre: Bruna Arnalot, Anna Artigas, Flora Capità, Laia Carbonell, Lluís Coll, Carla Costa, David Costa, Sara Costa, Clara Duran, Aleix Fernàndez, Jordi Forcadell, Mariona Ginès, Sara Gómez, Valentina Gómez, Violeta Gómez, Marc Grabulosa, Enric López, Ariadna Llop, Martina Majó, Nasi Marco, Llum Pérez, Ferran Plana, Pere Quintana, Sylvia Robinson, Òria Sitjà, Joan Vila, Lluc Vilanova, Rosa Vilanova i Jordana Villar.

Adaptació del Conte de Nadal de Charles Dickens i direcció escènica, Andrea Portella

Direcció musical, David Costa

Espai escènic, Andrea Portella i David Costa; amb la col·laboració de Guillem Feixas Geronès i Jordi Sala

Il·luminació, Toni Pujol

Coreografies, Alba Carretero

Vestuari, Laura Pujolàs

Grafisme i comunicació, Estudi Oliver Gràfic

Producció, Somfònics i Ajuntament de Banyoles

Amb el suport d’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Diputació de Girona

I la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina