Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 25/04/20 a les 14:00

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dissabte al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

dissabte 25 abril 2020

• Es recorda als veïns i veïnes de Banyoles que, tal i com ha marcat el govern de l’Estat, a partir de demà diumenge, els menors de 14 anys podran sortir de casa per fer un passeig sempre i quan es respectin les següents mesures:
o Podran sortir els menors de 14 anys que vagin acompanyats d’un adult amb qui convisquin.
o Les sortides es podran fer amb un màxim de 3 menors que convisquin al mateix nucli familiar.
o Els menors podran sortir un cop al dia, un màxim d’una hora diària i a un màxim d’un quilòmetre de distància de casa, entre les 9 del matí i les 9 del vespre.
o NO està permès accedir a parcs infantils, àrees de joc de zones comunes ni a instal·lacions esportives
o És important que en les sortides es respectin les distàncies de seguretat respecte a tercers i les mesures d’higiene.


• En previsió d’aquestes mesures per permetre la sortida de menors de 14 anys, durant aquesta setmana l’Ajuntament de Banyoles ha reforçat la senyalització de zones infantils i instal·lacions esportives obertes que es recorden que continuen tancades i no se’n pot fer ús.


• També s’ha reforçat la neteja i desinfecció dels espais públics per garantir que les sortides dels menors es puguin fer amb les garanties de seguretat i salut corresponents.


• Des de l’Ajuntament de Banyoles es demana als ciutadans que respectin les mesures dictades pel govern de l’Estat i limitin els seus moviments als que permet la normativa del govern estatal, també amb els menors. L’Alcalde Miquel Noguer ha recordat que “és important que les mesures es respectin per poder garantir que el desconfinament es pugui anar fent gradualment”.


Banyoles, 25 d’abril de 2020