Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 25/05/20 a les 13:00

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dilluns al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

dilluns 25 maig 2020


• Pel que fa a les terrasses de bars i establiments de restauració, l’Ajuntament de Banyoles ha acordat no cobrar la taxa d’ocupació de via pública de les terrasses durant tot aquest any 2020. El no cobrament de la taxa per ocupació de via pública és una de les mesures incloses en el pla de reactivació econòmica del consistori per pal·liar els efectes de la crisi generada per la Covid-19.

A més, també s’està treballant amb els establiments per facilitar l’ampliació de les terrasses, sempre que sigui possible.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que “la situació excepcional que ha provocat la crisi sanitària per la Covid-19 obliga a prendre mesures excepcionals que permetin facilitar la recuperació de l’activitat econòmica a la nostra ciutat”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que “aquesta setmana ja es podran començar a sol·licitar les ajudes per a comerços i establiments de restauració afectats pel tancament d’estat d’alarma, amb una inversió extraordinària de 150.000 euros”.


• Pel que fa als Casals d’Estiu, des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles es treballa coordinadament amb les entitats que participen al programa Lleure per a Tothom per la campanya d’aquest any. Pendents de l’obertura d’inscripcions, que es farà amb tota probabilitat la setmana que ve, des de l’Ajuntament s’ha acordat augmentar la partida econòmica destinada a facilitar beques perquè els nens i nenes de famílies vulnerables puguin accedir-hi.

En aquest sentit, es destinaran 20.000 euros, més del doble que l’any passat, quan se’n van destinar 7.200 euros. A més, també es destinaran 14.000 euros per a monitors d’infants amb necessitats especials.

Lleure per a Tothom és una proposta de lleure creada de manera compartida per l’Ajuntament de Banyoles i les entitats educatives que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu, inclusiu i a l’abast de tothom. Aquest any hi participaran els Museus de Banyoles, l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, la Coordinadora de Lleure, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Escola de Natura.


Banyoles, 25 de maig de 2020