Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 19/05/20 a les 20:50

dimarts 19 maig 2020

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dimarts, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

• Davant la celebració del mercat setmanal demà dimecres, es continuarà amb la campanya de conscienciació a la ciutadania per promoure l’ús de mascaretes. Treballadors municipals repartiran mascaretes als clients del mercat que no en portin. Es recomana als compradors del mercat que facin ús de la mascareta.

També, com ja s’ha anat fent les darreres setmanes, es mantindrà la distribució de les parades per garantir-ne la separació i se senyalitzaran les parades per garantir que es mantinguin les distàncies entre clients i venedors. Tampoc es permetrà tocar els productes per part dels clients, si els marxants no faciliten guants d’un sol ús.

Pel que fa a la ubicació de les parades, el mercat continuarà limitat als productes alimentaris i les parades es tornaran a distribuir entre la plaça de les Rodes, la plaça dels Turers i la plaça Major.

També es recomana en la mesura del possible, evitar anar al mercat amb els menors de 14 anys, tenint en compte que el mercat és un espai de concentració de persones, especialment de gent gran. En cas d’haver-hi d’anar, es demana que se segueixin les mesures de protecció necessàries, especialment respectant les distàncies de seguretat, les mesures d’higiene i es recomana l’ús de mascaretes.


• Després que Banyoles entrés ahir a Fase 1, i s’hagi autoritzat la reobertura de terrasses de bars i establiments de restauració, s’adverteix tant als propietaris com als clients de la necessitat de respectar els horaris de tancament i es recomana als usuaris l’ús de mascaretes per prevenir contagis i mantinguin les distàncies de seguretat entre persones.


Banyoles, 19 de maig de 2020