Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 16/05/20 a les 22:10

dissabte 16 maig 2020

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:


• Amb la confirmació que la regió sanitària de Girona, de la qual forma part Banyoles, passa a la fase 1 de desconfinament, s’estableixen noves mesures que inclouen, entre altres, les trobades de fins a 10 persones, la reobertura de terrasses a establiments de restauració o d’establiments comercials de fins a 400 metres quadrats, sense cita prèvia. (consultar infografia adjunta amb les mesures).

Es recorda que es mantenen les franges horàries per a les sortides tant per a l’activitat esportiva i per al passeig, també dels menors de 14 anys.


• Es reprendrà l’atenció ciutadana presencial als serveis municipals a partir del proper dimarts 19 de maig, coincidint amb l’entrada en vigor de la fase 1 de desconfinament. Es podran fer tràmits presencials a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, Gestió Tributària i Recaptació, Habitatge i Urbanisme. Per fer tràmits presencials a l’Ajuntament, caldrà però que els ciutadans i ciutadanes demanin cita prèvia.

L’Oficina d’Atenció Ciutadana i Gestió Tributària i Recaptació iniciaran l’atenció presencialment aquest proper dimarts, mentre que l’Oficina Comarcal d’Habitatge ho farà a partir del dilluns 26 de maig.

Els ciutadans que necessitin fer tràmits amb l’Ajuntament podran sol·licitar cita prèvia a partir del proper dilluns 18 de maig. Per a fer-ho, hauran de trucar al 972 57 00 50 o bé omplir el formulari que trobaran a la pàgina web www.banyoles.cat. Pel que fa als serveis d’Urbanisme, per concertar cita prèvia caldrà trucar al 972 57 00 50.

Es recomana als ciutadans que, en cas de dubte, es posin en contacte amb els serveis corresponents per saber quina documentació necessiten per a cada tràmit i evitar desplaçaments innecessaris.

Per a la reobertura de l’atenció presencial, s’han reforçat les mesures preventives per garantir les distàncies entre persones i es recomana a la ciutadania que es prioritzi l’atenció telefònica i telemàtica i, en cas d’acudir als serveis municipals, s’usi mascareta.


Banyoles, 16 de maig de 2020