Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 13/03/20 a les 15:20.

divendres 13 març 2020

COMUNICAT

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, formada per l’equip de govern i els tècnics municipals, ha acordat una sèrie de mesures després de la reunió d’avui, enfocades a limitar el contacte físic i a prevenir el risc de contagi, prioritzant la salut pública. Les mesures entren en vigor a partir d’avui divendres 13 de març

Pel que fa al mercat setmanal tant dels dimecres com del dissabte, i amb l’objectiu de facilitar la compra de productes alimentaris, es mantindran finalment ÚNICAMENT les parades de venda de productes d’alimentació, respectant distància entre parades. També es tancarà al públic l’Oficina de Turisme, seguint les recomanacions del govern de la Generalitat.

Pel que fa a l’Ajuntament, totes les consultes se centralitzaran a partir del proper dilluns a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i es prioritzaran els canals d’atenció telefònica i virtual per realitzar consultes i tràmits i es limita l’horari d’atenció presencial al públic als matins, de 2/4 de 9 del matí a les 3 de la tarda, i a les tardes romandrà tancada. El telèfon d’atenció telèfonica de l’Oficina és el 972 57 00 50.

Es limita a 7 el nombre d’usuaris atesos simultàniament dins la seu física de l’oficina. La resta d’usuaris hauran d’esperar el seu torn fora del recinte. Només s’hi podrà accedir a través de l’entrada principal de l’Ajuntament, mentre que l’entrada del carrer Pere Alsius queda reservada a persones amb mobilitat reduïda. També es restringeix l’atenció ciutadana a l’oficina de l’Àrea de Promoció Econòmica, situada a la Vila Olímpica.

L’Ajuntament de Banyoles ha acordat també mesures de conciliació familiar per a la plantilla del consistori. En aquest sentit, es facilitarà el teletreball als treballadors i treballadores. L’Ajuntament garantirà també la prestació dels serveis bàsics als ciutadans i recorda que, en el cas del tanatori i les cerimònies religioses, es restringiran les cerimònies a un terç de l’aforament. Pel que fa a la vetlla dels difunts es limitarà als familiars directes.

En el cas de l’Àrea de Benestar Social, que està delegada al Consell Comarcal del Pla de l’Estany, s’atendrà d’urgència, amb cita prèvia, a tots els serveis i s’oferirà atenció telefònica de les 9 del matí a les 6 de la tarda de dilluns a dijous i el divendres de les 9 del matí a les 3 de la tarda. El telèfon d’atenció telefònica de l’àrea és el 972 58 03 88.

Recordar que l’Ajuntament ha suspès des d’avui l’activitat als serveis educatius i esportius municipals i ha ajornat les funcions d’arts escèniques per als dos propers caps de setmana. També s’han tancat al públic la Biblioteca Pública Comarcal, els museus de Banyoles i l’Oficina Jove Cal Drac. Així mateix, s’ha cancel·lat l’activitat a la xarxa de casals de barri, tant pel que fa als serveis que presten com a l’ús d’espais per part d’entitats, i s’ha cancel·lat també l’activitat del Casal Cívic de Banyoles. D’altra banda, els actes a la via pública, incloses les visites turístiques guiades, se suspenen. Pel que fa a aquells establiments o serveis que són concessions municipals (Banys Vells, Ateneu Bar, La Tirona, Tren Pinxo, el bar del Club Tennis Banyoles i el servei de bar del parc de la Draga) es limitarà l’aforament, d’acord amb el Pla de Protecció Civil.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat que totes aquestes mesures “s’han pres amb l’objectiu d’evitar al màxim el contagi del coronavirus” i ha demanat “la coresponsabilitat de tots els veïns i veïnes, especialment als col·lectius vulnerables i a la gent gran que limitin al màxim els seus moviments i, a la resta de la ciutadania, que eviti desplaçaments innecessaris i concentracions en espais d’oci”. Pel que fa als establiments, se’ls demana també restringir l’afluència de persones i que l’aforament no superi en cap moment un terç del total.

En cas de qualsevol dubte, la ciutadania pot dirigir-se al 112 o bé al 061 o consultar les informacions del Canal Salut (canalsalut.gencat.cat). Davant de qualsevol novetat important, es comunicarà a través dels canals oficials del consistori.

 

 Banyoles, 13 de març de 2020