Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 08/05/20 a les 17:00

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui divendres al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

divendres 08 maig 2020


• Durant aquest matí han continuat les tasques de desinfecció de carrers i espais de Banyoles. Aquestes tasques les porten a terme treballadors del centre El Puig i de les empreses Tractaments i Serveis Ambientals Vila i Bisbal Casacuberta, concessionaris de diferents serveis de neteja municipals i que, des de l’inici de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, han reforçat els seus serveis per garantir també la neteja i desinfecció tant de carrers com d’espais de concentració de persones, com les marquesines del transport públic, bancs o zones d’aportació de residus. També ho han estat fent voluntaris de Protecció Civil.

A aquests treballs de desinfecció s’hi ha sumat també aquest matí un camió que l’empresa Rubau ha cedit gratuïtament i que s’ha centrat a l’entorn de la plaça Major i el barri vell. Aquest camió està equipat amb un canó especial que utilitza un sistema aeronebulitzador.


• D’altra banda, l’empresa AMSA ha donat a l’Ajuntament 4.000 mascaretes quirúrgiques perquè es distribueixin a aquelles persones i col·lectius que ho puguin necessitar. Ahir dijous es va fer l’acte d’entrega de les mascaretes a l’Ajuntament per part del Conseller Delegat d’AMSA, Andreu Agustí, que les va lliurar a l’alcalde Miquel Noguer.

En aquest sentit, l’alcalde ha agraït “la col·laboració desinteressada de diferents empreses que al llarg d’aquesta crisi sanitària han ofert la seva col·laboració a la ciutat per fer front a aquesta situació, així com a les persones voluntàries que han donat suport en diferents tasques, com per exemple en l’elaboració de mascaretes”.


• Per últim, s’informa que el proper dilluns 11 de maig es reprendrà, amb caràcter informatiu, el servei de zona blava a la ciutat, que es va aturar a l’inici de la crisi sanitària. El fet que des d’aquesta setmana els comerços poden obrir, ha aconsellat la represa del servei per facilitar l’accés ràpid als serveis i a les botigues.

A partir de dilluns, el servei es reactivarà, però no se sancionarà aquells vehicles que incompleixin les franges d’estacionament. A partir del dilluns 18 de maig la zona blava estarà totalment operativa.


Banyoles, 8 de maig de 2020