Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 06/05/20 a les 13:40

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dimecres al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

dimecres 06 maig 2020


• Aquest matí s’ha celebrat el mercat setmanal reforçant mesures de prevenció per garantir que es respectin les distàncies entre persones i evitar possibles contagis. El mercat continua limitat als productes alimentaris i les parades s’han repartit entre la plaça de les Rodes, la plaça dels Turers i la plaça Major. També s’ha reforçat la senyalització per garantir les distàncies entre persones. Tampoc s’ha permès tocar els productes per part dels clients, si els marxants no facilitaven guants d’un sol ús.


• L’Ajuntament ha aprovat les bases per concedir ajudes als professionals afectats pel cessament obligatori d’activitat en virtut del Real Decret 463/2000 de 14 de març, pel qual es declarava l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària per la COVID-19. Inicialment, s’ha aprovat destinar 150.000€ que es concediran en ajudes individuals als professionals afectats amb un import mínim de 300€ i un màxim de 1.000€.

L’alcalde Miquel Noguer ha explicat que “es tracta d’una ajuda d’emergència puntual i l’objectiu és que la concessió de les ajudes es faci d’una manera àgil i ràpida que ens permeti contribuir a la recuperació de l’activitat econòmica a la ciutat”.

A les ajudes hi podran accedir els titulars d’activitats amb establiments situats a Banyoles que s’hagin vist obligats a cessar l’activitat per la declaració d’estat d’alarma i podran sol·licitar subvencions per despeses de lloguer del local, interessos d’hipoteca i/o préstecs derivats de la gestió del negoci i/o despeses de comunitat relacionades amb el local on s’ubica l’activitat amb establiment.

També es podran sol·licitar per les despeses dels subministraments bàsics de l’establiment, dels sous dels treballadors o del cost d’adaptació del local per la reobertura amb les noves mesures sanitàries i/o la compra d’equips de protecció i higiene per fer front al COVID-19. Els imports subvencionables es podran sol·licitar per les despeses generades des del 14 de març fins a la data d’autorització de reobertura
de l’establiment.

Les ajudes es van aprovar dilluns a la Junta de Govern Local i es podran sol·licitar una vegada es publiquin al Butlletí Oficial de la Província. I es podran demanar fins a la finalització de la situació motivada per la crisi sanitària. No serà indispensable esperar a la data d’obertura de l’establiment per demanar l’ajuda.


Banyoles, 6 de maig de 2020