Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 02/06/20 a les 12:30

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dimarts al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

dimarts 02 juny 2020

• Davant la celebració del mercat setmanal demà dimecres, i coincidint amb l’entrada de la regió sanitària de Girona a la fase 2 de desconfinament, es permetrà que tornin al mercat setmanal totes les parades, incloses les que no són de productes d’alimentació, excepte les de productes de segona mà.

Per garantir el distanciament social entre persones, l’Ajuntament ha establert una nova distribució de les prop de 90 parades que a partir de demà poden ser al mercat setmanal i es repartiran entre la plaça Major, la Porta Turers, el carrer Àngel Guimerà, la plaça dels Turers, el carrer Rambla i la plaça de les Rodes. Aquesta nova distribució ha obligat a reubicar algunes parades de manera temporal i s’han ampliat espai a la plaça de les Rodes. Els espais es delimitaran i s’establiran quatre punts d’accés amb persones que controlaran l’accés al mercat i l’aforament. Només es podrà accedir al mercat per aquests punts, que estaran controlats i regulats.

En el cas de la plaça Major, es delimitarà el perímetre de la plaça excloent l’espai de sota les voltes per facilitar la circulació a les persones que no vulguin accedir al mercat o que vulguin acudir als establiments de restauració o comerços. A la plaça Major, s’establiran dos punts d’accés, un a l’alçada de l’edifici de Cal Moliner i l’altre, al carrer Àngel Guimerà, a l’alçada del carrer del Born.

A la plaça de les Rodes, es delimitarà tota la zona de parades, amb dos punts d’accés, un al carrer Rambla, a l’alçada de la cruïlla amb el carrer Conill; i un altre a l’alçada del carrer Vallespirans.

A la plaça dels Turers es delimitarà l’espai, amb un punt d’entrada a l’alçada de l’Avinguda Països Catalans i un punt de sortida a l’alçada del carrer Doctor Hysern. No es delimitarà l’espai on s’ubiquen parades en els carrers Àngel Guimerà i Porta Turers.

A banda de la redistribució i la delimitació dels espais, se senyalitzaran les parades per garantir que es mantingui la distància entre clients i venedors. A més, es recorda que els clients no poden tocar els productes, si els marxants no faciliten guants d’un sol ús ni gel hidroalcohòlic.


• D’altra banda, a partir de demà dimecres, es podran començar a sol·licitar les ajudes per als establiments afectats pel tancament obligatori de l’activitat per l’estat d’alarma. Es destinaran 150.000 euros a ajudes individuals d’entre 300 i 1.000 euros per subvencionar despeses com el lloguer del local, de subministraments bàsics com l’aigua, la llum o el gas o despeses de gestoria de tràmits derivats de la Covid-19. També s’hi inclouen les despeses dels subministraments bàsics, dels sous dels treballadors, el cost d’adaptació del local per la reobertura amb les noves mesures sanitàries i la compra d’equips de protecció i higiene.

Les ajudes s’hauran de tramitar telemàticament a través de certificat o segell electrònic i es podran sol·licitar a través del web Banyoles.cat a l’enllaç: https://bit.ly/ajutcom


Banyoles, 2 de juny de 2020