Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinquena edició de la marxa solidària FEM_lavolta a Banyoles

dilluns 19 setembre 2022

Els dies 24 i 25 de setembre Banyoles es converteix en el punt neuràlgic de la lluita contra l'esclerosi múltiple, així com de la visibilització d'aquesta malaltia i les necessitats de les persones que la tenen. 

Enguany se celebra la cinquena edició d'aquesta marxa solidària, que va començar l'any 2018 per iniciativa d'un equip de voluntàries i voluntaris banyolins. La impulsora va ser la Mercè Torres, diagnosticada d'aquesta malaltia un any abans, quan tenia 44 anys. Tots els fons recaptats són a benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

Després dels dos anys amb limitacions per la pandèmia, malgrat que la marxa es va continuar fent, en la cinquena edició es recupera el format tradicional de les dues primeres edicions i congregarà tots els participants al passeig de la Draga de Banyoles, per gaudir d'un cap de setmana fent esport al voltant de l'Estany i participant en diverses activitats paral·leles.

Tots els anys anteriors s'han superat les expectatives de l'organització i han estat moltes les persones d'arreu que hi han participat. Aquest any també s'espera una alta participació. 

La voluntat de l'organització sempre ha estat que aquesta activitat sigui molt inclusiva, per això s'anima tothom a participar-hi d'acord amb les seves possibilitats. La marxa es pot fer caminant, corrent, amb bicicleta, amb cadira de rodes, passejant el gos... No es tracta d'una competició, és una volta a l'Estany diferent i per a tothom. A més a més, no hi ha un horari concret, ja que la marxa es pot fer el dissabte de 9 a 21 h i el diumenge de 9 a 14 h. 

Simultàniament, es faran altres activitats, com ara ioga, marxa nòrdica, espectacle infantil de titelles, xocolatada, espectacle de màgia i música en directe, entre d'altres. 

Per participar en la marxa i a la resta d'activitats s'han d'adquirir els dorsals solidaris, disponibles a www.curses.cat i en el punt de sortida durant tot el cap de setmana. L'import de cinc euros de cada dorsal es destina íntegrament a programes i activitats de la FEM per atendre les necessitats de les persones amb esclerosi múltiple. 

En aquesta cinquena edició, apadrinada per en Quim Masferrer, s'ha editat una revista, de distribució gratuïta, en la qual han col·laborat institucions i empreses que donen suport a la iniciativa solidària. A més a més, es poden adquirir camisetes amb el logotip, dissenyat amb el suport d'en Jaume Geli, que serà la imatge de la iniciativa d'ara endavant.