Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles tindrà el 90% de la fibra òptica instal·lada abans de l’estiu

L’alcalde de Banyoles Miquel Noguer i el director general de Telefónica a Catalunya, José Manuel Casas, s’ha reunit avui a Banyoles per parlar dels plans de desplegament de la companyia en la tecnologia mòbil 5G així com la última instal·lació de fibra òptica a diferents zones de Banyoles.

dimarts 16 març 2021

Concretament, Telefònica ha aprovat un projecte per desplegar la fibra òptica a tot Banyoles en les pròximes setmanes i la previsió és que els treballs finalitzin a l’estiu.

La població que disposarà per primera vegada de cobertura de fibra òptica és la que viu en zones del centre-nord de la ciutat com el Barri Vell, el Sota Monestir, Canaleta, alguns carrers de Mas Palau pròxims a la Vila Olímpica, i altres del voltant de la plaça Pau, a La Farga. Tanmateix, el desplegament d’aquesta connexió avançada també arribarà en altres punts del terme municipal com Els Pins, Puigpalter de Dalt, Mas Usall i Lió. En total, seran 1.700 noves llars i empreses de Banyoles.

Aquesta darrera inversió realitzada per Telefónica permetrà que Banyoles passi a tenir el 90% (fins ara el 80%) dels seus habitatges i comerços amb cobertura de fibra òptica. Així doncs, aquesta inversió assegurarà una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i les aplicacions ho requereixin i sense haver de fer nous treballs.

D’altra banda, Telefónica ha anunciat el desplegament de la xarxa 5G, la xarxa mòbil de cinquena generació.

L’alcalde de Banyoles Miquel Noguer ha agraït a Telefónica “la predisposició per a resoldre aquesta problemàtica a la ciutat, que el confinament i el teletreball havien accentuat”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha destacat que “és molt important disposar d’una bona connexió amb fibra òptica i amb l’acord a què hem arribat amb Telefónica es resoldran molts dels punts negres que hi havia abans d’aquest estiu”.

“Banyoles serà una ciutat capdavantera en la digitalització i cal posar-ho en valor”, ha afegit l’alcalde.