Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles tanca amb gran èxit de públic les Festes d’Agost

dimecres 17 agost 2022

Banyoles va tancar ahir dimarts la celebració de les Festes d’Agost, “la festa petita’ de la ciutat. L’audició de sardanes al paratge dels Desmais i les havaneres a la plaça Xesco Boix van posar el punt i final a sis dies d’activitats amb un programa d’una quarantena d’actes per a tots els públics que s’han viscut amb gran èxit d’assistència.

El regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha destacat “la recuperació de la plena normalitat” com el fet més destacat d’aquestes festes. En aquest sentit, Miquel Cuenca ha afegit que “després de tres anys, hem pogut tornar a viure la festa petita amb un extens programa d’actes on s’han recuperat els principals trets identificatius de les Festes d’Agost”. Durant aquests dies s’han pogut recuperar les propostes de cultura popular tradicional com els correfocs, la cercavila de gegants i capgrossos i l’exhibició castellera, així com sardanes, concerts i activitats familiars que s’han celebrat sense cap tipus de restricció.

El regidor de Festes ha remarcat que “hi havia ganes de festa, de sortir al carrer i de viure les activitats i això s’ha notat amb la gran afluència ciutadana a tots els actes, especialment al Carnestoltes d’Estiu, una de les activitats més esperades de les Festes d’Agost per la gent jove, que es va celebrar dissabte després de tres anys, i al concert de Germà Negre que va omplir a vessar dilluns a la nit la plaça Major”. Del programa d’actes, només s’han hagut de suspendre dues activitats per la pluja. Concretament, es van haver de cancel·lar dissabte a la tarda l’espectacle familiar Qué buen día! de Maite Guevara i la visita guiada al jaciment de Vilauba.

Les Festes d’Agost es van iniciar el dijous 11 d’agost amb el concert del cantautor Guillem Roma a les instal·lacions del Club Natació Banyoles. A més del cantautor osonenc i de Germà Negre, les festes han comptat amb les actuacions de Fetus, l’Orquestra Maribel, The Penguins o una mostra de hip-hop, que es va fer al parc de La Draga. Sardanes, ball, havaneres, activitats familiars o activitats de cultura popular i tradicional han completat el programa d’actes.