Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles retorna a la “Volta” en l’edició número 100

La capital del Pla de l’Estany ha estat present a la Volta Ciclista a Catalunya en 21 ocasions

dimecres 27 març 2019

La Volta Ciclista a Catalunya comptarà, el 2020, amb Banyoles com a ciutat protagonista de l’edició número 100 de la cursa. La localitat del Pla de l’Estany ha estat present en 21 ocasions en tota la història de la “Volta”, la darrera d’elles l'any 2017, quan va acollir a la segona etapa una contrarellotge per equips. L’any vinent, els banyolins podran tornar a gaudir d’una etapa de la “Volta” al seu municipi.

La vinculació de Banyoles amb la Volta Ciclista a Catalunya es va iniciar el 1927, quan va ser municipi d’arribada de la cinquena etapa i de sortida de la sisena. El francès Georges Cuvelier va ser el primer vencedor d’etapa a Banyoles, l’1 de setembre del 1927.

L’últim vencedor a Banyoles va ser el BMC Racing Team, quan va guanyar la contrarellotge per equips del 2017. El municipi també ha vist vencedors de la contrarellotge individual com Álvaro Pino (1987), o esprinters de la talla de l’alemany Erik Zabel (1999), el noruec Thor Hushvod (2008), el britànic Mark Cavendish (2010) o l’italià Alessandro Petacchi (2011).

D’aquesta manera, l’any vinent serà la vint-i-segona vegada que Banyoles tindrà presència a la Volta Ciclista a Catalunya. L’anunci de Banyoles com a ciutat present a la “Volta” 2020 coincideix avui amb el pas per la ciutat de la 3a etapa (Sant Feliu de Guíxols – Vallter 2000 Setcases – Vall de Camprdodon) de la 99a edició de la cursa, on es disputarà un esprint intermedi.

La "Volta" forma part del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme, i la senyal televisiva de la prova arriba fins a 190 països mitjançant 30 difusors internacionals. Un esdeveniment global que mostra al món, a banda de la competició esportiva, els paisatges i les carreteres de Catalunya.