Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles renova l’enllumenat exterior del camp de futbol vell

L’objectiu és optimitzar-ne el funcionament, reduint la contaminació lumínica i millorant-ne l’eficiència energètica

divendres 31 març 2023

L’Ajuntament de Banyoles està finalitzant els treballs per renovar i optimitzar l’enllumenat del camp de futbol vell. L’actuació, que suposa una inversió de més de 43.000 euros, pretén modernitzar la instal·lació per reduir la contaminació lumínica i millorar-ne l’eficiència energètica. El projecte compta amb una subvenció del Consejo Superior de Deportes, a través dels Fons Next Generation. 

L’execució del Projecte d’optimització de l’enllumenat exterior del camp de futbol vell ha consistit en la substitució de l’enllumenat del terreny de joc per focus led de generació avançada, amb la incorporació de telegestió, juntament amb diverses millores del cablejat elèctric. L’actuació ha permès modernitzar la instal·lació pel que fa a l’eficiència energètica, la inclusió i la sostenibilitat per tal que el camp de futbol vell pugui acollir esdeveniments esportius, fins i tot de categoria internacional. 

La instal·lació d’aquesta tecnologia d’enllumenat, juntament amb la incorporació de la regulació lumínica pels escenaris de competició, entrenaments i de seguretat del recinte comportaran un estalvi estimat del 72% de l’energia elèctrica, quantificat en 34.550 kWh/any i 11,43 T de CO2eq. Addicionalment es millora la qualitat de la llum percebuda i s’evita la intrusió de llum als habitatges propers al recinte esportiu. 

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que “aquesta actuació ens permetrà millora l’eficiència de l’enllumenat i, per tant, aconseguir un estalvi econòmic; a més de millorar la qualitat de la il·luminació, amb unes òptimes condicions d’uniformitat de l’enllumenat”.

Els treballs han suposat una inversió de 43.080,43 euros i compten amb una subvenció del Consejo Superior de Deportes, a través dels fons europeus Next Generation.