Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles reforma l’edifici del Tint

L’espai serà la nova seu del Centre d’Estudis Comarcals que properament s’hi traslladarà

dimecres 17 febrer 2021

L’Ajuntament de Banyoles ha finalitzat les obres de reforma i millora de l’edifici del Tint. Els treballs, que s’han allargat durant tres mesos, han permès condicionar l’espai com a nova seu del Centres d’Estudis Comarcals a la primera planta, a més de millorar la sala polivalent d’ús compartit de la planta baixa.

Els treballs, que han suposat una inversió de 115.900 €, es van iniciar a principis de juny de l’any passat i han inclòs la substitució de tota la coberta de l’edifici, amb la retirada de la uralita que hi havia i el tractament de desamiantat, la millora de la climatització i la il·luminació de l’edifici, així com l’adquisició de mobiliari per al condicionament de l’espai del Centre d’Estudis Comarcals al primer pis.

Una vegada completades les obres de millora, el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles (CECB) tindrà com a seu l’edifici del Tint, després que l’Ajuntament i l’entitat signessin el 2019 un conveni de cessió per 50 anys. L’acord preveu que el CECB ocupi la primera planta de l’edifici, mentre que la planta baixa continuarà com a sala d’actes polivalent d’ús compartit.

El Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles té actualment la seva seu al primer pis del Museu Arqueològic, després que donés a la ciutat l’edifici de Can Paulí, que ha permès l’ampliació del museu. Com que la previsió és que la fase final de les obres d’ampliació del museu afecti l’espai que ocupa actualment el Centre es va acordar el trasllat al Tint, que es farà efectiu una vegada acabades les obres.

L’Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha agraït al Centre d’Estudis Comarcals “el gest de traslladar-se a aquest nou espai, que és també emblemàtic del centre de la ciutat”.

El Tint, un edifici únic del patrimoni industrial medieval

L’edifici del Tint és una de les poques fàbriques medievals catalanes que conserven l’estructura original. Es tracta d’un edifici gòtic civil del segle XV destinat al tint de robes o teixits de llana que es fabricaven a Banyoles.