Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles recupera la Cavalcada dels Reis amb nou recorregut

Començarà a les 6 de la tarda al camp de futbol vell i s’acabarà a l’espai de La Muralla amb sengles espectacles

dilluns 03 gener 2022

Banyoles recuperarà aquest proper dimecres al vespre la Cavalcada dels Reis d’Orient amb diferents novetats, després que l’any passat no es pogués fer per la pandèmia. La cavalcada estrenarà recorregut i es farà seguint les recomanacions de seguretat i prevenció per la Covid- 19.

Com a novetat, els Reis d’Orient no arribaran a Banyoles per l’estany com en els darrers anys, sinó que ho faran al camp de futbol vell on els més petits podran donar-los la benvinguda amb un espectacle inaugural que protagonitzaran els patges MEC, PUF, MUSSI, XUM i LUP. Serà en aquest moment quan els nens i nenes de Banyoles hauran de portar la carta que els han enviat els Reis i que han pogut recuperar en els darrers dies amb les peces que han trobat als comerços i establiments de restauració de la ciutat. 

El regidor de Festes Miquel Cuenca ha explicat que “estem molt contents de recuperar la Cavalcada, però també d’integrar-hi en versió reduïda l’espectacle de benvinguda que vam estrenar l’any passat amb tant d’èxit i que és una reivindicació de la vitalitat teatral i musical banyolina”. 

L’accés al camp de futbol serà lliure amb dues entrades habilitades, mentre que la sortida del camp de futbol vell es farà de manera esglaonada per evitar aglomeracions. Un cop el públic hagi sortit del camp de futbol, està previst que la comitiva reial se situï al punt de partida del recorregut perquè Melcior, Gaspar i Baltasar donin inici a la cavalcada reial. 

Com a novetat d’aquest any, serà el rei Baltasar qui encapçalarà la comitiva reial i, també per primera vegada, no es pintarà a les persones que hi participin ni se’ls separarà pel color de la pell. A més, totes les persones que hi col·laboraran són veïns i veïnes de Banyoles que han estat designades pels Reis d’Orient a través d’unes cartes que han rebut de forma personalitzada.

La cavalcada començarà a la cruïlla entre els carrers Llibertat i Canat, continuarà pels carrers Canat, Sant Martirià i de la Canal fins arribar a la plaça dels Turers. Seguirà pel carrer Dr. Hysern i el Passeig de la Indústria, el carrer Àngel Guimerà i la Plaça Major, on no es farà la xocolatada popular que estava prevista; continuarà pels carrers Major i Pia Almoina per arribar al parc de la Muralla on aquest any està previst que acabi la cavalcada i no a l’Ajuntament com en els darrers anys. Com a novetat, en aquest espai hi haurà també un espectacle final on a més dels discursos dels Reis d’Orient i de l’alcalde, els patges MEC, PUF, MUSSI, XUM i LUP tindran protagonisme. 

La cavalcada està organitzada per l’Ajuntament i compta amb la col·laboració d’unes 300 persones, entre l’organització i les persones voluntàries que hi participaran. Al llarg del recorregut es repartirà una tona de caramels, també per a persones celíaques. 

Cavalcada accessible 

Al camp de futbol vell, s’habilitarà una zona per a persones amb mobilitat reduïda per facilitar-los la visió de l’espectacle inaugural. Tant a l’espectacle de benvinguda inicial com al final, els patges i els reis comptaran amb la patge Mans per a la interpretació en llenguatge de signes. 

Mesures de seguretat 

La cavalcada es farà seguint les mesures de seguretat i prevenció per la COVID-19. Per aquest motiu, per l’inici i el final del recorregut s’han escollit espais grans i amplis. També es recomana a les persones que segueixin la cavalcada que es reparteixin al llarg del recorregut per evitar aglomeracions, que portin la mascareta en tot moment i que es moguin amb els seus grups bombolla. Per les mateixes mesures, els nens i les nenes no podran pujar a les carrosses de Ses Majestats, però podran donar les seves cartes per als Reis d’Orient als patges que encapçalaran la cavalcada.