Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles recupera i amplia el Juguem

Les activitats, que tancaran el curs del programa ‘Eduquem en família’, s’iniciaran aquest dijous i s’allargaran fins dissabte a la tarda

dimarts 02 maig 2023

Banyoles recuperarà aquesta setmana l’activitat Juguem, que convertirà la plaça Major en un gran espai de joc per a tothom dissabte a la tarda. Com a novetat, es faran dues noves activitats també relacionades amb el joc, que inclouran una xerrada i un torneig de jocs en xarxa. 

Juguem és un projecte nascut en el marc del programa ‘Eduquem en família’. L’activitat es va iniciar el curs 2015-2016, però es va haver d’aturar per la pandèmia i aquest curs es reprèn i s’amplia. El Juguem vol promoure el joc com a element lúdic i educatiu i com a espai on compartir en família i amb persones de totes les edats, promoure el fet de jugar entre tota la població, per a tothom i per a totes les edats i convertir-se en un projecte de ciutat que permeti, sumant esforços entre diferents agents, fer de Banyoles una ciutat educadora. 

Les activitats del Juguem s’iniciaran aquest dijous 4 de maig a 2/4 de 9 del vespre amb la xerrada ‘Jo jugo, tu jugues, nosaltres juguem’, que anirà a càrrec d’Imma Marín. La xerrada es farà a l’escola Camins i, en cas de pluja, es traslladaria al gimnàs de l’escola La Draga. 

Divendres al vespre, s’ha programat Juguem connectats, que es dirigeix a joves a partir de primer d’ESO. L’activitat, que es farà a l’Oficina Jove Cal Drac, consistirà en un torneig de jocs en xarxa i està organitzat amb el suport de l’Institut Pla de l’Estany, a través del cicle formatiu de grau mig de Sistemes Microinformàtics i Xarxes. Marc Pararols, cap d’estudis adjunt de l’Institut Pla de l’Estany, ha explicat que “el torneig es farà amb jocs que han escollit els propis alumnes, concretament el FIFA 23 i el Fortnite, i són els mateixos alumnes els que s’encarreguen d’organitzar i coordinar l’activitat, des de la preparació dels dispositius i de la xarxa, fins a l’organització dels equips o la dinamització de l’activitat el mateix dia”. 

Dissabte a la tarda a la plaça Major es farà l’activitat principal del Juguem, que estarà oberta a tothom. Des de les famílies de l’Eduquem en família, Xavi Rovirola ha explicat que “la plaça s’organitzarà en diferents zones on hi haurà jocs per a totes les edats, des de preescolar fins a adults, amb espais de joc sensorial, d’experimentació, de jocs de construcció i habilitat i de jocs de taula, a més de ludoteca”. 

La regidora d’Educació, Ester Busquets, ha destacat que “com a novetat i amb la voluntat que tots els esdeveniments que s’organitzen a la ciutat siguin cada vegada més inclusius, hi haurà un Espai de Calma obert a tothom, però pensat especialment per a aquelles persones altament sensibles perquè també puguin jugar-hi, amb normes específiques”. 

Juguem està organitzat per Eduquem en Família, que està format per les AFA dels centres educatius i el Servei d’Educació de l’Ajuntament, i compta amb la col·laboració de l’Oficina Jove Cal Drac, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Mas Casadevall, Fundació Estany i el SOAF. 

Eduquem en Família és un projecte de ciutat per compartir experiències de formació i sensibilització sobre educació per a les famílies. El programa està organitzat per les diferents associacions de famílies dels centres educatius de Banyoles, des de l’escola bressol fins a secundària, i el Servei d’Educació de l’Ajuntament.