Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles programa experiències turístiques de cap de setmana

S’hi inclouen propostes de benestar, natura i turisme actiu per a tots els públics i que es poden fer en un o dos dies

dimecres 12 maig 2021

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Banyoles estrenarà aquest mes de maig una nova proposta turística: les experiències de cap de setmana. La iniciativa combina diferents activitats vinculades al turisme de benestar, de natura o de turisme actiu per a tots els públics i que es poden fer en un o dos dies.

La regidora de Turisme Anna Tarafa ha explicat que l’objectiu d’aquestes noves experiències turístiques és “fer que el visitant allargui la seva estada a Banyoles amb propostes atractives que li permetin gaudir de la ciutat millorant el seu benestar, d’una forma activa, sostenible i respectuosa amb l’entorn”. En aquest sentit, Anna Tarafa ha destacat que “amb aquest objectiu hem creat un seguit d’experiències slow i esportives a la natura perquè els visitants puguin gaudir d’uns dies inoblidables a Banyoles”.

Les experiències es podran fer en un o dos dies i inclouen diverses propostes que s’aniran programant a partir d’aquest mes de maig. La iniciativa s’estrenarà el cap de setmana del 22 i 23 de maig i inclou tres propostes: el bany de bosc al barri de Can Puig, la Marxa Nòrdica i el passeig en la barca Tirona. Els visitants podran escollir entre realitzar l’experiència en un o dos dies i s’hi poden inscriure tant adults com infants a partir de 8 anys. A més, amb l’experiència de cap de setmana els participants rebran de regal una mascareta De Banyoles.

Propostes

Les experiències de cap de setmana es programaran mensualment durant els mesos de juny, juliol i agost. El 19 i 20 de juny l’experiència inclourà una ruta en caiac per l’Estany, una visita guiada al Puig de Sant Martirià i una activitat de ioga-mindfulness. El cap de setmana del 17 i 18 de juliol es farà una gimcana d’orientació digital, una visita guiada per la ruta dels recs i un bany de bosc al paratge del Vilar, a l’Estany. I el cap de setmana del 31 de juliol i l’1 d’agost es farà una caminada mindfulness, una visita guiada a la ruta de les pesqueres i una activitat de ioga i meditació al Claustre del Monestir.

La nova proposta d’experiències de cap de setmana complementa l’oferta d’activitats que des de fa anys s’ofereixen al visitant. Des de Setmana Santa està disponible on-line i a la pàgina web de Turisme, la Guia d’activitats i experiències de Banyoles que, només per aquest mes de maig, inclou una trentena d’activitats com visites guiades, esdeveniments esportius i activitats culturals. Entre les propostes, destaquen noves activitats com ‘Fes créixer el petit fotògraf’ i, de cares a juny, una nova ruta seguint el recorregut del rec Major.

Aquesta acció compta amb el suport de la Diputació de Girona i està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local