Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles presenta la programació de Nadal

Inclou una quarantena d’activitats i s’iniciarà demà divendres amb l’encesa de l’enllumenat

dijous 30 novembre 2023

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la programació de Nadal i Reis, que inclou més d’una quarantena d’activitats per a tots els públics. La programació s’iniciarà demà divendres 1 de desembre a la tarda amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal i s’allargarà fins al cap de setmana del 6 i 7 de gener amb la Cavalcada de Reis i les darreres funcions dels Pastorets de Banyoles.

El regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que “hem fet un esforç per unificar en una sola programació totes les activitats que s’organitzen a Banyoles tant des de les diferents àrees de l’ajuntament com des de les diferents entitats de la ciutat perquè el Nadal a Banyoles és el que és gràcies a l’esforç de moltes persones”. Sota el lema ‘Viu el Nadal’, s’ha editat un llibret amb la voluntat de “recollir una programació de ciutat perquè pugui servir de paraigua de totes les iniciatives que hi ha i on tothom puguin tenir a mà totes les activitats que es faran”.

Les activitats de Nadal i Reis a Banyoles s’iniciaran demà divendres amb l’encesa de l’enllumenat que es farà a la plaça Major a les 7 de la tarda. A més de la pròpia encesa de l’enllumenat, l’acte inclourà una projecció de mappings dels instituts Josep Brugulat, Pere Alsius i Pla de l’Estany, la Fundació Estany i Fundació Autisme Mas Casadevall; a més, d’una cantada de nadales amb la coral Veus de l’Estany. També hi haurà xocolatada popular. 

Enllumenat de Nadal

Pel que fa a l’enllumenat de Nadal, s’il·luminaran una cinquantena d’espais de la ciutat amb uns 350 ornaments. La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha destacat que “aquest any hem fet una redistribució dels diferents elements de l’enllumenat per poder donar varietat a la il·luminació de Nadal, així com s’ha reforçat la il·luminació a la plaça Major o al carrer Rambla”. La majoria d’ornaments són reciclables i biodegradables i els llums són leds de baix consum.

Pel que fa a l’horari de l’enllumenat de Nadal, fins al 22 de desembre s’encendran cada dia de 2/4 de 6 de la tarda a les 10 de la nit i, a partir del 23 de desembre i fins al 7 de gener s’il·luminaran de 2/4 de 6 de la tarda a les 10 de la nit, excepte el Barri Vell, l’Avinguda Països Catalans, el carrer Llibertat, la Plaça Catalunya, les rotondes d’entrada a la ciutat, el carrer Jacint Verdaguer, el Passeig de la Indústria i el Passeig Mossèn Constans, la Plaça de les Rodes i el carrer Rambla, que s’il·luminaran de les 5 de la tarda a les 2 de la matinada. 

Activitats diverses

De la programació de Nadal, inclourà també la Fira de Nadal, que es farà el cap de setmana del 16 i 17 de desembre a la plaça Major i en destaquen també les activitats organitzades per l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. Inclouen la Desfilada Solidària per la Marató de TV3, la proposta de fer cagar el tió amb Jordi Tonietti o la gimcana de l’Home dels Nassos, que aquest any inclourà un calendari d’advent previ. 

Pel que fa a les activitats culturals, inclouran les funcions d’Scrooge i d’Els Pastorets de Banyoles, a més de El Cant de la Sibil·la, totes amb la companyia Cor de Teatre. També en destaquen les propostes de l’Escola Municipal de Música, el concert Jazznadal amb Llibert Fortuny, Manel Camp i Mireia Farrés, a l’Auditori de l’Ateneu, el concert de Sant Esteve amb la Coral Veus de l’Estany, teatre familiar amb l’espectacle La nena dels pardals o l’Exposició de Pessebres de Banyoles, organitzada per l’Associació de Pessebristes.

Taller de bombes, ruta dels avets, mercat pop-up de creadors i creadores o una conferència sobre l’origen dels Pastorets completen la programació de Nadal de Banyoles, que compta amb la col·laboració de les àrees de Promoció Econòmica, Serveis Socials i Festes, així com l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, l’Escola Municipal de Música, Un salt al circ, l’Associació de Pessebristes de Banyoles, Barraques de Banyoles, club Handbol Banyoles, Coral Veus de l’Estany, Cor de Teatre, Escola de Natura, Fundació Estany, Fundació Mas Casadevall, Joventuts Musicals, Kincakau, La Martiriana, Sastres Paperers, Ttela, VidalFont Paper i tots els centres educatius i residències de gent gran de Banyoles i comarca.