Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles presenta dos projectes als fons Next Generation de la Unió Europea

Les dues iniciatives preveuen amb una inversió global d’uns 4,5 milions d’euros

dilluns 11 octubre 2021

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat dos projectes als fons Next Generation de la Unió Europea. Les dues iniciatives preveuen una inversió global d’uns 4,5 milions d’euros i se centren en projectes de foment i millora del comerç de proximitat i el turisme sostenible. 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i la regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa han explicat avui els projectes que l’Ajuntament de Banyoles ha presentat per optar als fons europeus Next Generation. Miquel Noguer ha destacat que “els fons Next Generation són una oportunitat per impulsar projectes estratègics de ciutat que són una prioritat per aquest govern”. 

‘Banyoles 2030: de l’Estany al Barri Vell. Comerç i turisme propers i sostenibles’ és el primer projecte que l’Ajuntament ha presentat per optar als fons europeus i pretén treballar per l’enfortiment de l’activitat comercial en zones turístiques. Dins el projecte, s’hi preveuen una desena d’actuacions tant per a la millora de la via pública com per al foment de la sostenibilitat i l’economia circular.

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “totes aquestes actuacions permetran contribuir a la millora de la qualitat ambiental i de l’eficiència energètica, així com dinamitzar les zones comercials i l’accessibilitat, eliminant barreres arquitectòniques i prioritzant els vianants, tant per als veïns i veïnes de Banyoles com per als turistes”. 

En l’àmbit de la via pública, s’hi inclou el projecte d’urbanització dels carrers Sant Antoni i Sant Martirià i la plaça d’en Ges, de les escales d’accés al Mirador Joan de Palau i del passeig de la Indústria. Pel que fa al foment de la sostenibilitat i l’economia circular, s’hi preveuen actuacions de millora de la qualitat ambiental del Barri Vell, millora lumínica del perímetre de l’Estany i l’adequació del carril bici i del passeig de vianants o la millora de la qualitat ambiental del mirador del Puig d’en Colomer i el seu entorn.

El projecte preveu una inversió de 4.186.895,61 euros, dels quals s’ha sol·licitat una ajuda de 3.114.220 euros.

El segon projecte s’ha presentat en la línia d’ajuts per al suport a mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització. ‘Banyoles 2030: comerç de proximitat, digitalitzat i sostenible’ és un projecte tecnològic, innovador i de sostenibilitat per donar suport a la transformació digital dels comerços i fomentar la reducció en la generació de residus i el foment de la reutilització de productes. 

El projecte, amb una inversió prevista de més de 430 mil euros, preveu diferents actuacions com una campanya de sensibilització ambiental del mercat i el comerç, la creació d’un programa per a la digitalització del comerç de proximitat, càpsules formatives per a la transformació digital, la recollida porta a porta dels residus comercials i campanyes d’educació i sensibilització ambiental adreçades als comerços i a la població per impulsar un nou model de consum més sostenible. 

El conjunt d’actuacions previstes en aquest projecte suposa una inversió de 431.440 euros, dels quals s’ha sol·licitat una ajuda de 339.912,70 euros. 

Fons Next Generation

Els fons Next Generation de la Unió Europea són un instrument de la Unió Europea que té com a finalitat contribuir a la recuperació social i econòmica dels estats membres reparant els efectes derivats de la pandèmia de la Covid-19 i impulsar la seva transició ecològica i digital. El pla està dotat amb 750.000 milions d’euros, dels quals 140.000 milions es destinaran a projectes transformadors de l’estat.