Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles prepara una diada de Sant Jordi

Les activitats i propostes es repartiran entre la plaça Major, la plaça de les Rodes i l’espai de La Muralla

divendres 09 abril 2021

Banyoles celebrarà la diada de Sant Jordi de manera descentralitzada amb les activitats repartides en diferents espais del centre de la ciutat. La diada, que es tornarà a fer el 23 d’abril, s’ha organitzat complint les mesures per evitar la propagació de la Covid-19.

El regidor de Festes Miquel Cuenca ha destacat que “volíem celebrar un Sant Jordi que donés tot el protagonisme al sector professional del llibre i la rosa, per a qui és una diada clau, però també al teixit associatiu que a Banyoles sempre hi ha tingut un protagonisme important. Per això hem plantejat aquesta diada descentralitzada que es comença a assemblar al Sant Jordi de sempre, una de les festes més nostrades i joioses.”

A la plaça Major se situarà el mercat de Sant Jordi de roses i llibres amb la presència dels professionals del llibre i de la rosa i també d’escoles i instituts de Banyoles. La fira estarà oberta de les 9 del matí a les 9 del vespre i també si faran activitats com el programa especial que oferiran conjuntament a partir de les 5 de la tarda la Biblioteca Comarcal i Ràdio Banyoles amb entrevistes a autors i autores de Banyoles i comarca que han publicat llibres en el darrer any o la X Trobada Internacional de Mascotes de les Biblioteques de Banyoles i del Pla de l’Estany, que es farà durant tot el dia.

La plaça de les Rodes serà l’espai per a les entitats i associacions de Banyoles i comarca on podran oferir productes propis i relacionats amb les seves entitats i la diada de Sant Jordi. La fira d’entitats obrirà també de les 9 del matí a les 9 del vespre.

La Muralla serà a partir de la tarda l’espai per a les activitats. S’obrirà a les 5 de la tarda amb l’anunci dels guanyadors del XXVè Concurs: Per Sant Jordi, un punt de llibre, convocat per la Biblioteca, i continuarà amb l’Hora del Conte amb ‘Els dracs no em fan por’ a càrrec de Meri Yanes. Per a l’Hora del Conte l’entrada serà gratuïta, però caldrà retirar prèviament entrada a cultura.banyoles.cat. També es farà un taller de Sant Jordi a càrrec de l’Escola de Natura, on els nens i nenes podran crear un drac de Sant Jordi amb material de rebuig. Les activitats a la Muralla es tancaran amb l’audició de sardanes que oferirà la Cobla La Principal de Porqueres a partir de les 7 de la tarda.

A més, a la façana de l’Auditori de l’Ateneu s’exposaran els treballs artístic-literaris dels alumnes de les escoles i instituts de Banyoles i comarca on explicaran la seva interpretació de Sant Jordi, la llegenda, la diada, la cultura o la tradició.

L’obra de teatre Cobertura amb Clara Segura i Bruno Oro, la presentació del conte Una aleta blau-verda de la Colla Castellera Esperxats o la presentació del llibre 23 espines de Jaume Geli, completen la programació de Sant Jordi a Banyoles. Totes la programació es pot consultar a la pàgina web www.festesbanyoles.cat.

En els diferents espais es garantirà el compliment de les mesures de prevenció per la Covid- 19 amb aforament limitat i control d’accés.

Market place

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Àrea de Promoció Econòmica habilitarà un espai especial de Sant Jordi a la plataforma de comerç local en línia. En aquest espai, s’hi podran trobar propostes literàries i florals que ofereixen els comerços locals per Sant Jordi. La regidora de Promoció Econòmica Anna Tarafa ha explicat que “l’objectiu és que de nou la plataforma es converteixi en un aparador virtual de les llibreries i floristeries de la ciutat que podran oferir una atenció personalitzada en línia als seus clients”. Anna Tarafa ha afegit que “la iniciativa forma part del pla de dinamització econòmica per donar suport al comerç de proximitat”.

Relacionat amb el comerç, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme ha engegat el conte ‘La xicota del Drac de Banyoles’, a través del qual els nens i nenes de Banyoles i comarca podran dibuixar i pintar el seu propi conte infantil a partir de les làmines que trobaran repartides en els diferents establiments associats.