Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles organitza una revetlla de Sant Joan itinerant pels barris de la ciutat

La proposta, impulsada per Gàrgoles de Foc, acabarà amb un sopar pícnic popular i un concert a la zona de Barraques

dilluns 21 juny 2021

Banyoles reviurà el proper dimecres 23 de juny una revetlla de Sant Joan itinerant que portarà el foc i la música pels diferents barris de la ciutat. La iniciativa, impulsada i organitzada per l’entitat Gàrgoles de Foc en conveni amb l’Àrea de Festes de l’Ajuntament, inclourà també un sopar pícnic popular i un concert a la zona de Barraques. 

Des de l’organització han destacat que “des de Gàrgoles de Foc creiem que, tot i la situació sanitària que ha marcat el darrer any, creiem en la necessitat de no deixar la revetlla de Sant Joan sense actes ni tradició”. Gàrgoles de Foc ja va adaptar la revetlla perquè la flama del Canigó arribés a tots els barris “i aquest any volem tornar a fer el possible per no renunciar a sortir al carrer per gaudir de la nit més curta de l’any”. Per aquest motiu, els actes s’han adaptat a la normativa fixada per les autoritats sanitàries.

Després que l’any passat la revetlla de Sant Joan ja s’hagués de modificar per la pandèmia, aquest any es repetirà part del format itinerant de la celebració amb una bicicletada popular que portarà música i foc als barris. La revetlla itinerant començarà a 2/4 de 7 de la tarda al barri de Sant Pere i després de recórrer els barris de la Farga, Can Puig, Canaleta, Mas Palau, Vila Olímpica, arribarà a la Plaça de les Rodes. En cada plaça hi haurà foc i música. Està previst que la rua arribi a l’Ajuntament al voltant de 2/4 de 9 del vespre on es farà la rebuda institucional de la Flama del Canigó, que haurà arribat a la ciutat a 2/4 de 8 del vespre pel Puig de Sant Martirià portada per membres del Centre Excursionista de Banyoles. 

La bicicletada acabarà al recinte de Barraques on es recuperarà el sopar popular que s’havia fet els darrers anys, però en un nou format com a pícnic popular on cadascú es portarà el menjar i l’organització oferirà només servei de bar. A més, hi haurà un concert amb David Palacios i Marion Candela. També inclourà un espectacle de foc i l’encesa de la foguera de Sant Joan. Per participar al sopar popular, cal inscriure’s a https://forms.gle/czuhGeiEmK4yipJm9

REVETLLA DE SANT JOAN ITINERANT
18:30h – Trobada a la plaça Xesco Boix, barri de Sant Pere
19h – Parada a la plaça de la Pau, barri de La Farga.
19:15h - Parada a la plaça dels Til·lers, barri de Can Puig.
19:30h - Parada a la plaça Mare de Déu del Mont, barri de Canaleta
19:45h – Parada a la plaça del Canigó, barri de Mas Palau
20h – Parada a la plaça Catalunya, barri de la Vila Olímpica
20:15h – Parada a la plaça de les Rodes
20:30h – Rebuda institucional de la Flama del Canigó a l’Ajuntament.
21:30h – Arribada de la revetlla itinerant al recinte de barraques, amb sopar popular, concert,
espectacle de foc i encesa de la foguera de Sant Joan