Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles organitza un curs d’operari/ària del sector metall gratuït

L’Ajuntament i la Fundació Escola-Empresa Bernat de Vallespirans impulsen aquesta formació amb el suport de Metall Girona

dimarts 04 juny 2024

Amb l’objectiu de donar resposta a la manca de professionals qualificats en diferents oficis, en especial en el sector metal·lúrgic de Banyoles i comarca, l’Ajuntament de Banyoles i la Fundació Bernat de Vallespirans organitzen un curs d’operari/ària del sector metall. Es tracta d’una formació gratuïta de 250 hores, finançada per la Diputació de Girona, que combina la formació pràctica i teòrica amb empreses del territori. Les inscripcions es poden fer al correu electrònic promocio@ajbanyoles.org.

Del 17 de juny al 29 de juliol en horari de dilluns a divendres de 9 del matí a les 2 del migdia es durà a terme la formació del curs d’operari/ària del sector metall que impulsen l’Ajuntament de Banyoles i la Fundació Escola-Empresa Bernat de Vallespirans i que compta amb el suport de l’Institut Josep Brugulat, Metall Girona i la Diputació de Girona. Anna Tarafa, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles ha agraït a Metall Girona per la predisposició per poder tirar endavant aquest curs, a més d’explicar que “des de l’ajuntament liderem aquest acció amb un doble objectiu, donar resposta a la manca de professionals del sector i donar suport als nous reptes que es plantegen des de la Fundació com el d’oferir serveis i cursos formatius especialitzats adaptats a les necessitats dels territori”.

Ferran Sellabona, gerent de Metall Girona ha explicat que “com a patronal del sector metal·lúrgic els cursos de formació són una de les accions que desenvolupem per obtenir operaris del metall, en aquesta ocasió a Banyoles, un territori que té una indústria molt enfocada en aquest sector”, a més d’afegir que “la part pràctica es farà primer al propi institut, però al setembre es completarà a diferents empreses de la comarca, associades a la patronal”.

El president de la Fundació Bernat de Vallespirans, Rafel Juanola, ha recordat que “en aquesta nova etapa volem fer de nexe d’unió entre els 3 instituts de la comarca i les empreses dels diferents sectors”. “Aquesta és la primera acció que desenvolupem aquest any i que se centra en el sector del metall per les característiques empresarials de la comarca, però ja n’estem preparant d’altres que es faran a partir del setembre” ha afegit Juanola.

De les 250 hores de la formació, gran part es farà a partir del setembre del 2024, amb pràctiques a empreses, i en aquest sentit, Ferran Sellabona ha remarcat que “l’objectiu és que les persones que facin el curs acabin treballant a l’empresa on facin les pràctiques, ja que són empreses que tenen mancança de personal amb aquesta formació”.

Un nou repte per a la Fundació amb el suport de l’Ajuntament

La Fundació Escola-Empresa Bernat de Vallespirans va iniciar una nova etapa a finals de l’any passat, amb un vincle enfortit amb l’Ajuntament de Banyoles que, entre d’altres aspectes vol fomentar i facilitar la formació especialitzada d’acord a les necessitats de les empreses del territori, defensar i promoure els oficis com una opció de futur amb possibilitats de creixement personal i professional i assessorar i fomentar el reconeixement formatiu especialitzat. En aquest context des de la Fundació es treballa en formacions especialitzades adreçades a tota la població, que pretenen una ràpida incorporació al món laboral i que volen donar resposta a les necessitats de les empreses. La que avui s’ha presentat té una durada de 250 hores però se n’estan preparant d’altres de més especialitzades, en format de píndoles formatives de menys hores.

Les inscripcions per aquest curs del sector metall ja estan obertes i es poden fer per correu electrònic a promocio@ajbanyoles.org o per telèfon als números 972 584 073 i 972 581 120. Es tracta d’una formació 100% gratuïta i limitada a 12 alumnes.